Folkene bag K og T er en af byens mest succesfulde restauratører, Per Thøstesen, sammen med Thomas Kragelund, som i mange år har været Pers højre hånd i køkkenet på det populære franske brasserie Bistro Boheme. Deres to efternavne lægger hver især forbogstav til K’et og T’et i navnet K og T.

De to har sammen udviklet konceptet, lavet menuen og indrettet restauranten i samarbejde med en indretningsarkitekt, men det bliver Thomas Kragelund, der kommer til at forestå den daglige drift, mens Per Thøstesen fortsat vil være at finde bag gryderne på Bistro Boheme.

“Vi er jo old school”
Kragelund og Thøstesen, som fra Bistro Boheme er kendt for et ekstremt frankofilt og klassisk køkken, lader på K og T kreativiteten få lidt mere frit løb. “Comfort food” kalder de madstilen - mest for at tilfredsstille alle os kassetænkere.

“For 10-15 år siden åbnede man en restaurant, og så lavede man noget mad. I dag er der så mange dogmer, og vælger man et, må man helst ikke røre noget andet. Det er enormt udspecificeret. Det vigtigste for os er at lave god mad, men for at give det en betegnelse har vi været rundt for at finde et ord, der passer, og “comfort food” er så tæt på, som det kan komme. “Livretter” kunne man også kalde det - det vigtigste for os er, at vi ikke bliver sat i bås.”

Udgangspunktet for menuen er det klassiske danske og franske køkken, men man vil også finde inputs fra de to køkkenchefers fortid bag komfurer i hele verden, fx Italien, Bali og Caribien.

“Vi er jo old school, det kan vi ikke komme udenom. Når man er uddannet i 1989, gør man sig mere i det klassisk franske, end man gør i dag, og på Bistro Boheme er vi ekstremt frankofile. Men idet vi begge har boet og arbejdet i hele verden, har vi også noget med derfra. Vi synes, det er synd, når man har været kok i henholdsvis 12-14 år og for mit eget vedkommende 26 år, ikke at kunne trække på de erfaringer man har gjort sig gennem årene. Det vil vi gøre her.”

En moderne bistro

De, som husker Per Thøstesen som en af de allerførste herhjemme, som lavede fusionsmad i sin egenskab af køkkenchef på Café Ketchup i starten af 00’erne, må dog kigge langt efter tomater på desserten og wasabikugler i kartoffelsuppen.

“Det bliver på ingen måde ekstremt - menuen har sine ben plantet i det franske, men med et pift fra hele verden. En moderne bistro, kan man kalde det.”

I det hele taget er udgangspunktet, at på K og T skal det være rart og ikke alt for udfordrende at komme som gæst. På menuen er “ting man sætter sig ned og hygger sig om,” som Per Thøstesen siger, og han fortæller også, at man under ingen omstændigheder vil blive smidt ud efter et par timer, fordi et andet hold gæster skal til.

“Alt det der med, at man skal spise på den halve tid, det har vi ikke lyst til. Vi laver ikke en restaurant, hvor folk kommer og spiser for så at blive smidt ud igen. Vi har ikke selv lyst til at komme et sted, og når vi så har brugt vores penge, kan vi godt skride igen. Der kommer heller ikke til at være med i nogen som helst form for halv pris-halløj for at få kunder i butikken, for så skal vi bare lave det halvt så godt. Man må stole på sig selv og sit produkt.”

Menuen kommer til at stå på fx franske bistroretter, italienske pastaer, en god bøf og en dagens ret, gerne fra det danske bondekøkken. Prisen for en hovedret starter ved omkring 150 kr. Til frokost serveres der klassisk danske frokostretter.

Restaurant K og T åbner fredag den 1. juni, og køkkenet er derefter åbent alle dage fra kl. 11.30-15.30 og 16.30-21.30. Der er dog lukket søndag til frokost.