”For et år siden besluttede jeg at kaste min energi i at lave verdens måske bedste burger. Jeg forestillede mig et kompromisløst produkt, der ikke kræver de store forklaringer. Alle kender jo burgeren. Derfor anser jeg burgeren for at være et perfekt medie til at viderefører udbredelsen af gode, kompromisløse råvarer i ethvert tænkeligt måltid. En stafet jeg fik af Søren Gericke for mange år siden, og som har fuldt mig lige siden,” siger Henrik Boserup. 

Siden Henrik Boserup for seks år siden overtog et lejemål i Kødbyen i København, har han ofte spekuleret over, hvad han skulle stille op med det fine, gamle slagterlokale. En god engelsk ven til Boserup sagde en gang i sjov, at hvis han skulle tjene penge på mad, så skulle han lave hakkebøf. I maj åbnede han således Juicy Burger. Et lille, hyggeligt sted, hvor han sommeren igennem har eksperimenteret med at lave den bedste burgerbolle, fundet den bedste slagter, lavet sine egne dressinger, syltede løg og andet tilbehør.

Nu er Boserup så klar til at rykke ud fra matriklen i Kødbyen og sprede sin mission og tilbyde den bedste og saftigste burger. Første stop bliver Tivoli, hvor Boserup åbner en bod på Plænen i forbindelse med Halloween.

”De store burgerkæder har røvpulet og ødelagt denne geniale opfindelse og forført deres kunder med sukker og fedt til den opfattelse, at det var et måltid. Det er på tide at stjæle burgeren tilbage, og relancere den som det geniale måltid, den er, og som skal kunne spises med god samvittighed, uanset om du er barn eller pensionist,” siger Henrik Boserup.

Jagten på den perfekte bolle
Juicy Burger adskiller sig fra de fleste ved at have en helt særlig burgerbolle. Den har tage Henrik Boserup tre måneder at udvikle sammen med en ægte ”bagernørd”. Bollen er hævet på friskmalet rug og vand – en såkaldt biga. Derudover består den af økologisk, italiensk hvedemel, olivenolie og salt. Det skaber en bolle, der er sprød i skorpen men saftig og blød inden i.

Kødet i en Juicy Burger er udvalgt kødkvæg af den legendariske slagter Erik Christensen, der vælger kødstykker ud med den rigtige fedtprocent hver morgen. Juicy Burger indeholder kød fra tykkam og bovkile, så bøffen holder en god struktur, masser af saft og en lav fedtprocent på omkring de 6 %.