Den over 140 år gamle restaurant Grøften i Tivoli skal have ny ejer. Poul Eriksen, der gennem 20 år har haft ansvaret for Grøften, og som i april rundede 70 år, stopper i Tivoli ved årets udgang. At Grøften over årene har udviklet sig til at være en af Danmarks bedst kendte og populæreste restauranter må bl.a. tildeles den kendte restauratør Poul Eriksen, der har stået i spidsen for et stort hold af kokke, smørrebrødsjomfruer og tjenere. Den nye ejer er ikke fundet endnu, men der bliver lagt særligt vægt på, at Grøftens særlige service, hygge og kultur føres videre i samme ånd som hidtil.

Det er den lave beliggenhed, der i sin tid gav Teatercaféen kælenavnet Grøften. Restauranten ligger side om side med Pantomimeteatret med udsigt til Københavns Rådhus. Grøften er i dag en af Tivolis største, ældste og mest traditionsrige restauranter med en historie tilbage til 1874.

Restauranten er blandt danskernes foretrukne og har indtaget en særstatus i befolkningen. Turisterne har også for længst taget den særlige stemning til sig. En af hemmelighederne bag Grøftens popularitet er, at gæsterne fra barnsben selv har været på besøg og derfor gerne vil viderebringe traditionerne til egne børn og børnebørn. Her er plads til både gæster der elsker godt gammeldags smørrebrød og labskovs, og til gæster der går op i at aspargeserne er fra Søren Wium.

Kendisser og folkelighed
Grøften har altid været et populært sted i Tivoli, og i de seneste år har den udviklet sig til at være den måske største a la carte restaurant i Danmark, målt på omsætning. Hvis væggene havde haft ører ville de have lagt ører til mangt og meget gennem årene. Mange vil huske rejsekongen Simon Spies´s eskapader og det gav også genklang da Mogens Glistrup nedskrev Fremskridtspartiets vedtægter på en papirserviet i Grøften. Derudover har hundredvis af kendisser holdt fester i Grøften og Prinsgemalen Prins Henrik har også været gæst i Tivoli Clubben som holder til huse i Grøften.

Poul Eriksen der stopper med udgangen af året siger:
”Det er selvfølgelig med stort vemod, at skulle sige farvel til de gode gæster, det loyale personale og det til tider hektiske, men altid sjove liv i Grøften. Jeg har nydt de sidste 20 år og giver nu nøglerne og ansvaret fra mit livsværk videre i den sikre forvisning om, at Grøften aldrig har været i bedre form. ”

Tivolis historiker Ellen Dahl siger:
”Grøften er et must på en Tivoli-tur for mange mennesker. Det gode værtsskab, den hyggelige og joviale stemning, traditionerne; – de elementer er en vigtig side af Tivoli, og de er en del af opskriften på Grøftens succes. Eriksen forstod betydningen af at holde fast i Grøftens karakter og samtidig tilføre sine egne ideer, da han overtog forretningen i 1997. Han holdt fast i godt gammeldags smørrebrød og labskovs, men der kom også retter med parmesan og ruccola på aftenkortet. På den måde har han ikke bare fastholdt sit stampublikum, men også fornyet det.”

Koncernjurist, Tivoli Erhvervsudlejning, Annette Juhl siger:
”Der er ingen planer om, at Tivoli selv vil drive Grøften, så nu går jagten ind på at finde en erfaren restauratør, som med sin overtagelse af stedet, både vil værne om traditionerne og udvikle Grøftens særlige ånd og hygge. Det er i den forbindelse vigtigt, at vi finder en person, der kan videreføre Grøften som helhed og ikke mindst stemningen som er uløselig forbundet med Grøften”.