Nose2tail har netop slået dørerne op for en flere hundrede kvadratmeter ny restaurant og selskabslokaler i Kødbyen i København. Det er solid bæredygtighed og kulinariske oplevelser, der kendetegner menukortet på Nose2tail Meat & Seafood.

Gryderne er i kog, der bliver stegt og braset og kræset om den nye menu i restaurantens køkken. Køkkenchef Martin Ejstrup Sahlholdt har i samarbejde med restauratør Søren Haar udviklet menuen på Nose2tail Meat & Seafood, hvor der er plads til intet mindre end 130 gæster i steakrestauranten og 350 i selskabslokalerne/mødelokalerne.

Bærdygtighed i højsædet

Som på søster-restauranten Nose2tail Madbodega, der også har adresse i Kødbyen, er konceptet det samme i de nyåbnede lokaler. Her er bæredygtighed nemlig i højsædet og restauranten anvender udelukkende kød og grøntsager helst fra små økologiske og biodynamiske gårde. Nose2tail Meat and Seafood får en mere fast menu end Nose2tail Madbodega, men det er klassisk steakhouse mad med gode og ikke mindst aldeles velsmagende bøffer i portioner, hvor man bestemt ikke går sulten derfra. Fisken er desuden altid friskfanget.

Menu til sultne mænd og kræsne kvinder

Alle retter er veltilberedte med omtanke og ikke mindst omhu. Kokkenes kreativitet, det gode håndværk og de friske råvarer resulterer i en menu, der smelter på tungen. Det er både til de sultne mænd og de kræsne kvinder.

På den nye menu findes der forretter som jordskoksuppe med stegte kammuslinger og kørvel, østers med vinaigrette eller moules creme med urter løg og persille. Blandt mellemretterne findes tatar af okseinderlår med rødbede, peber, tomat, estragon og karse, braiseret svinekæber med løg, svampe, bær og grønkål. Hovedretterne byder på dampet torsk med spinat, fennikel og klorofyl (et grønt farvestof, der ligger inde i planternes grønne dele), stegt svinebryst med rosenkål, sauce, tyttenbær, skozonerødder og timian, braiseret lammeskank med løg, grønkål, sauce, karse og julesalat og flere retter. Blandt desserterne findes en særdeles lækker citrontærte med italiensk marange og mynte eller den lidt mere eksperimenterende hvide chokolade med selleri.

Nose2tail Meat & Seafood er bestemt et af Købehavns nye fund, hvis man er ude efter at bespise store selskaber eller blot er ude på en kulinarisk oplevelse.