Mere end 50 ton affald fra NorthSide 2015 blev sorteret og sendt til genanvendelse

Siden 2013 har NorthSide sammen med bæredygtighedsbureauet WorldPerfect arbejdet intenst på at konvertere alt affald fra festivalen til ressourcer, der kan genanvendes, og for tredje år i streg er der en markant fremgang i arbejdet.

Den største positive faktor i år var muligheden for at sortere i mad- og papiraffald på selve festivalpladsen, hvilket gæsterne i stor stil tog til sig. Det blev muliggjort af det nye affaldssystem Rebox, og nyudviklingen betød, at 53 procent af alt affald blev sorteret. Det er en fremgang fra 40 procent i 2014.
Affaldssortering og genanvendelse af ressourcer har en meget høj prioritet internt i vores organisation, så det er helt fantastisk at kunne se på tallene, at vores publikum bakker op om indsatsen og også tager sorteringsarbejdet seriøst, siger John Fogde, talsmand for NorthSide.

Dette års festival var den mest ambitiøst indrettede festival til dato, og derfor blev der genereret omkring 100 ton affald i forbindelse med opbygningen og afvikling af NorthSide 2015, hvilket var omkring 30 ton mere end i 2014. Alligevel blev der sorteret mere både i vægt og forholdsmæssigt end tidligere.

Mad- og papiraffald fra festivalpladsen blev sendt direkte til biogasproduktion. Det er nu blevet omdannet til biogas, og restproduktet bliver solgt som gødning til landmændene.
1,5 ton kaffegrums er i år for første gang blevet sendt til Frilands økologiske frugtplantage, hvor det fungerer som kompost og gødning. Så den der nød en kop kaffe på NorthSide, kan måske nyde et økologisk æble lidt mere dette efterår, siger ressourceansvarlig hos NorthSide, Jakob Baungaard.

Målsætningen for 2016 er, at sorteringen i mad- og papiraffald fortsættes, og at endnu mere af det skal blive til biogas og gødning. Derudover fortsættes og forbedres de øvrige tiltag, og derfor sættes den nye målsætning op til i alt 60% sorteret affald som skal genanvendes som nye ressourcer.

NorthSide 2016 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 17.-19. juni, og billetter kan købes via NorthSide.dk