Restaurant Leaven
Restaurant

Restaurant Leaven

Ny Adelgade 4 | 1104 København K
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Ambitiøst vinkort

2.

Internationalt køkken og vegetarisk menu

3.

Tæt på Kongens Nytorv

Profil

International gourmet og store vine til Robin Hood priser

Pris
Hovedret

165 - 275

Menu

625 - 750

Åbningstider
Tirsdag - lørdag: kl. 17 - 22
vinbar:
Fredag og lørdag: kl. 17 - 02

Det siger gæsterne
4.9

powered by

Tripadviser Logo 4.5

4.5 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.6 4.6
Spiseliv logo
4.7

Spiseliv Rating 4.7

Det hele startede med en lang og udforskende gastronomisk rejse som førte Eva og hendes mand Lars til Restaurant Leaven, beliggende i en lille hyggelig gade ved Kongens Nytorv. Missionen var at give gæsterne en høj gastronomisk middag, med store vine fra hele verden, til meget overkommelige priser.

Missionen lykkedes… og det seneste år, er det Køkkenchef Patrick Adrian som har stået i spidsen for Leavens køkken. Dette gør han med stor passion for det sæsonbetonede og med inspiration fra i sær det ny nordiske, asiatiske og amerikanske køkken. 

Menukortet er smalt, men med både rødt og lyst kød samt vegetarisk. Tastingmenuen med 6 serveringer fåes også vegetarisk, så er man til proteiner eller ej, er her en velsmagende menu i vente. 

Middagen kan startes med små lækre snacks til aperitif´en eller som supplement til en aften i vinens tegn. Snack´en kunne være trøffelsalami, andemousse, oliven eller et charcuterie bræt med lidt af det hele.

Leaven ligger i en af Københavns smukke gamle huse i en stille gade, få meter fra Kongens Nytorv og Det Kongelige Teater. Nogle få trin op, træder man ind i en charmerende spisestue, hvorfra man kan se ned til det travle køkken. Bagvæggen er dekoreret af en tonet spejlvæg fra loftet og helt ned i køkkenet og vinbaren nedenunder. Dette giver et fantastisk spil fra det varme lys, som præger restauranten.

Vinene hos Leaven er et kapitel for sig. Lars har igennem 30 år rejst i vinens verden og samlet Ikon vine fra hele verden. Så vinelskere kan virkelig slå sig løs, i de mange store vine, hvoraf en del fåes som halve flasker. Og igen til meget rimelige priser, for at sikre, at alle Leavens gæster får den ultimative oplevelse, uanset om det er til frokost eller aften.

 

 

Andre spisesteder