Restaurant Jordnær
Restaurant

Restaurant Jordnær

Gentoftegade 29 | 2820 Gentofte
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Lokale friske råvarer

2.

To stjernet Michelin Restaurant 

3.

Gentofte Hotel 

Profil

Michelin Restaurant i Gentofte

Pris
Menu

850 - 1600

Åbningstider

Onsdag til lørdag 17.00 – 22.00

Det siger gæsterne
5

powered by

Tripadviser Logo 5.0

5.0 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.8 4.8
Spiseliv logo
4.9

Spiseliv Rating 4.9

Restaurant Jordnær bevæger sig – gastronomisk set – ikke nær den jordiske sfære. Tværtimod. Ambitionerne er skyhøje for den nyåbnede (maj 2017) restaurant i det gamle Gentofte Hotel. Man fornemmer, stjernedrys fra den franske madbibel – Michelinguiden – er målet på Jordnærs skydeskive. Og indtil videre har det da også regnet ned med gode anmeldelser fra den danske anmelderstand. Dette var i skrivende stund, for sidenhen har Restaurant Jordnær fået 2 Michelin stjerner i 2020 samt The Best Chef Award Top 100!

Værtsparret består af Tina Kragh og køkkenchef Eric Vildgaard. Begge med en fortid hos Fredensborg Store Kro – sidstnævnte kan derudover pryde sit cv med blandt andet tre år hos det nynordiske gastronomiske flagskib Noma.

Således er det i den nynordiske muld, at Restaurant Jordnær folder sit rodnet ud. Her er fokus på det nære – fra jord til bord – så de lokale, friske råvarer kommer til deres fulde ret. Fiskene bliver eksempelvis fanget ved Arresø, mens indsamlingen af urterne er en fast del af morgenens program. Vigtigst af alt er dog gæsten og smagen af maden – her går Jordnær ikke på kompromis, og derfor bruger køkkenet – hvis det kan retfærdiggøres – også enkelte ingredienser uden sjællandske aner.

Aftenkortet giver både mulighed for at gå a la carte eller vælge en 3-, 5- eller 7-retters menu, hvor du kommer næsten hele kortet igennem. Her kan du virkelig få lov at smage den kundskab, som Eric Vildgaard har tilegnet sig gennem årene som blandt andet skibskok og senere rundt blandt landets ambitiøse køkkener.

Restaurant Jordnær har åbent for frokostgæster. Her kan du gå ombord i frokostklassikere  som smørrebrød, tarteletter og et misundelsesværdigt sildebord – naturligvis klassikere i gourmetbeklædning.

Vinkortet er et godt og spændende kapitel for sig, hvor nogle af de bedste og mest kendte druer har fundet vej til det gamle, gulmalede hotel i Gentofte.

 Det anbefales at bestille bord på Restaurant Jordnær. Derudover har restauranten selskabslokaler og ring derfor gerne, hvis du ønsker en finere, gastronomisk oplevelse for dit selskab. 

Andre spisesteder