Rabes Have
Restaurant

Rabes Have

Langebrogade 8  | 1411 København K
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Klassisk dansk frokost restaurant

2.

Ved Wilders kanal på Christianshavn

3.

Smørrebrød og kromad

Profil

Krostue på Christianshavn med en spændende historie bag sig

Pris
Frokost

78 - 170

Åbningstider

Onsdag - Søndag: kl. 11-16 

Køkkenet åbner kl. 12.00Det siger gæsterne
5

powered by

Tripadviser Logo 4.0

4.0 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.5 4.5
Spiseliv logo
4.5

Spiseliv Rating 4.5

Facaden på det gamle, lidt sammensunkne hus på Christianshavn gør ikke meget væsen af sig. Men det skal man ikke lade sig narre af. Rabes Have er et nydelig og ganske populært frokoststed - og stedets gårdhave er rigtig charmerende. 

Rabes Have har en lang og interessant historie bag sig og er solidt forankret i den ægte Christianshavner, som har vist at de vil gå langt for at passe på denne kulturhistoriske perle af en Krostue, som serverer dejlig Smørrebrød med øl og snaps. Smørrebrødet er klassisk og her er alt fra ål, pandestegte rødspætte filetter, tartar med æggeblomme, mørbrad med svampe til god kaffe serveret i Mågestellet med kage til. Menukortet er den sorte tavle og den er fyldt godt op.

I 1600 tallet var stedet et genever-destilleri og udskænkningssted for Hollænderne fra Amager, når de kom med forsyninger som skulle sejles til Christiansborg Slot. I 1700 tallet købte Peter Rabe Holm stedet og bryggede Rabe´s hvidtøl. Senere overtog greve Frederik Marcus Knuth og glarmester Frie­del og gjorde Rabes Have til det største bryggeri på Christianshavn. De store brygger tårne kan stadig ses bagved. Efter 1905 har Rabes Have været krostue med skiftende ejere. Heriblandt Frk. Skaarup, som menes at være husets spøgelse, da uforklarlige ting sker, og de historier kan man være heldig at høre når man gæster Rabes Have.

Rabes Have er åbent til frokost fra onsdag til søndag fra kl. 11 - 16 og det er en god ide at reservere et bord i Krostuen i forvejen. 

Ved siden af Krostuen kan der dækkes op til et lille privat selskab i Danmarksstuen. 

MENUKORT Andre spisesteder