Peder Oxe er nærmest en institution blandt restauranter i Indre By. Den nordisk- og franskinpirerede restaurant har ligget på det hyggelige Gråbrødretorv siden 1975.
Træd ind i fortiden i denne smukt dekorerede restaurant. Der er dækket op med hvide duge og majestætisk tapet pryder væggene, men atmosfæren er hyggelig og afslappet med ild i pejsen og hjemmebrygget krydderbrændevin.
Til frokost kan du vælge mellem et udvalg af danske smørrebrødsklassikere, ligesom der også er mulighed for en smørstegt rødspætte med kapers og citron. Du kan også gå ombord i salatordet, som bugner af årstidens grøntsager og hjemmelavede dressinger.
Aftenmenuen starter kl. 17 og følger sæsonen og er inspireret både af det nordiske og det franske køkken. Smørstegt søtunge, oksemørbrad og braiseret lammeskank er blot nogle af de mange fristelser.
Vinkortet er rimeligt prissat - du kan få en flaske god champagne for 375 kroner - og kommer godt omkring i vinens verden. Hovedvægten er på klassiske europæiske distrikter, men du finder også flere oversøiske vine.
Om sommeren kan du nyde stemningen på Gråbrødretorv, hvor restauranten tilbyder udeservering.