Københavner Cafeen
Restaurant

Københavner Cafeen

Badstuestræde 10 | 1209 København K
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Klassiske danske retter

2.

Traditionel Smørrebrød

3.

Ægte dansk Julefrokost 

Profil

Dansk frokost og middagsrestaurant

Pris
Hovedret

118 - 199

Åbningstider
Mandag-søndag 11.30-22
Det siger gæsterne
4.7

powered by

Tripadviser Logo Google Rating
4.4 4.4
Spiseliv logo
4.6

Spiseliv Rating 4.6

 

Københavner Cafeen har eksisteret i over 20 år, men beliggenheden på Badstuegade mellem Strøget og Strædet har fungeret som udskænkningssted helt tilbage fra Middelalderen. Den nuværende bygning er opført i 1798 og indenfor oser det af stemning, liv og historie. På væggene hænger billeder af de kongelige, gamle landkort, kobberstik og malerier og man sidder trygt og godt i den hyggelige hule med bordeauxrøde vægge.

Restauranten drives som familieforetagende, og gæsterne er alt fra forretningsfolk, journalister og folketingspolitikere til turister. I midten af lokalet står et klaver, som gæsterne er velkomne til at spille på – ofte resulterer det i fællessang i hele restauranten. Køkkenet laver klassisk dansk mad.

Til frokost kan du få en platte, smørrebrød og varme retter som hakkebøf, æggekage eller biksemad. Det danske køkken går igen på aftenkortet, hvor du kan få uforgængelige klassikere som rejecocktail eller gravad laks med rævesovs, frikadeller, wiener schnitzel og naturligvis stegt flæsk med persillesovs, som serveres hver mandag og tirsdag. Der fås også et udvalg af smørrebrød om aftenen.

En særlig gimmick er julearrangementerne for sommerturister, som afholdes fra maj til oktober. Her kan turisterne opleve dansk julemiddag med flæskesteg, risalamande, julemanden og det hele. Det er meget populært og til stor moro for de danske gæster i restauranten. Der er plads til selskaber i et separat lokale til max 30 gæster og hele restauranten kan også bookes til selskaber op til 100 gæster.

Andre spisesteder