Cafe Gl. Torv Huset Med Det Grønne Træ

Cafe Gl. Torv Huset Med Det Grønne Træ

Gammeltorv 20 1457 København K | 1457
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

2.

3.

Det siger gæsterne
Tripadviser Logo Google Rating
4.6
Profil

Hjemmelavet dansk kvalitetssmørrebrød på Gl. Torv

Pris
Hovedret

52 - 198

Åbningstider
Mandag : 11.30 - 15.30

Tirsdag - lørdag 11.30 - 22.00

Køkkenet lukker kl. 21.00., samt hver dag mellem 16.00 og 17.00.

 

Cafe Gl. Torv Huset Med Det Grønne Træ på det sydvestlige hjørne af Gammeltorv er en af byens bedste smørrebrødsrestauranter.

Siden 1671 har der været øltapperi og udskænkning på stedet, og det lange navn har ligeledes historiske rødder. Fra 1910 hed stedet Cafe Gl. Torv, og det var den første beværtning i København, hvor damer havde adgang. Senere ændrede caféen navn til Huset Med Det Grønne Træ efter en roman af Kelvin Lindemann. Romanen blev skrevet i caféen, og handlingen udspillede sig i huset ovenpå.

Det grønne træ, som tidligere stod udenfor restauranten, er nu fældet, men husets historie fornægter sig ikke, når man træder indenfor. Meget af den oprindelige frokostrestaurantstil er bevaret, men de nye ejere har peppet stedet op, hevet hessianen ned fra væggene, malet hvidt og skiftet det gamle porcelæn ud med moderne kongeligt.

På tallerkenerne finder man klassisk dansk smørrebrød og traditionelle retter lavet med udgangspunkt i det klassiske forlæg, men ofte med nyopfundne, moderne indslag som supplement til det velkendte. Velsmag vinder dog altid over innovation, og maden er først og fremmest ærlig, sæsonbetonet og alt er hjemmelavet fra bunden, lige fra rugbrødet og mayonnaisen til silden og rullepølsen.

Udover klassisk smørrebrød og varme retter kan man blandt andet vælge varmt smørrebrød, en frokostanretning med det hele og en dagens ret, som skifter fra dag til dag. Desuden serveres der herrefrokost med absolut alt, hvad hjertet kan begære af danske frokostklassikere mod forudbestilling senest dagen før.

Drikkevarekortet omfatter specialøl fra Fur og Nørrebros Bryghus på fad og flasker, et stort udvalg af nordiske akvavitter og en håndfuld vine.

Når vejret er til det, er der mulighed for at sidde udendørs, og restauranten lægger hus til selskaber på op til 60 personer mod forudgående aftale. Den tilstødende "Lillestue", som kan lukkes af, er desuden meget velegnet til mindre selskaber og frokostmøder med op til 12 deltagere. Der er mulighed for arrangementer hver dag, også uden for åbningstiderne.

Bestil bord på Cafe Gl. Torv Huset Med Det Grønne Træ

*Bemærk, at reservationen først er gældende, når du har modtaget en bekræftelse fra Cafe Gl. Torv Huset Med Det Grønne Træ