Fyrtøjet er opkaldt efter den danske eventyrforfatter H. C. Andersen eventyr med samme navn, der blev udgivet i 1835. H.C. Andersen boede nemlig selv af flere omgange i det livlige sømandskvarter, hvor mange af tidens kunstnere fandt inspiration.
Restauranten er som at træde ind i et eventyrligt univers, med de mange gamle klassiske møbler og det fine inventar, de blafrende stearinlys og de mange billeder på væggene, der gengiver scener fra forfatterens eventyr. H. C. Andersens ånd er på stedet - og ejeren har givet det et moderne dansk twist.
Køkkenet byder ind til smørrebrødsplatter, populære klassiske anretninger som Stjerneskud, fiskefilet med remoulade og Fiskefrikadeller. Herudover, er en god variation af fisk og skaldyr, kød/kylling, burger, salater, dagens suppe samt desserter.
Selskaber er aldeles velkomne, da der er ekstra selskabslokaler på 1. salen. Det er også muligt at bestille en picnic kurv til en festlig begivenhed eller en romantisk date.