Den Gamle Kro
Restaurant

Den Gamle Kro

Overgade 23 | 5000 Odense
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Godt håndværk

2.

Alt lavet fra bunden

3.

Historiske stuer og smuk atriumgård

Profil

Klassisk dansk restaurant i historiske lokaler midt i Odense

Pris
Hovedret

189 - 338

Åbningstider
Køkkenet er åbent hver dag: 11-22
Det siger gæsterne
4.6

powered by

Tripadviser Logo 4.0

4.0 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.5 4.5
Spiseliv logo
4.4

Spiseliv Rating 4.4

Restaurant Den gamle Kro anno 1683 er beliggende i en af byens ældste og smukkeste bygninger i kvarteret omkring H.C. Andersens hus. I en bygning, der emmer af historier, charme og sin helt egen atmosfære, og hvor et et væld af små finurlige kringelkroge, gør at man får lyst til at gå på opdagelse i de spændende lokaler. Det er en meget betagende restaurant, hvor man både får en helt særlig historisk stemning - næsten med følelsen af en rejse tilbage i tiden - og et godt måltid mad serveret med venlig, uhøjtidelig og professionel betjening. Den Gamle Kro rummer vinkælder med hvælvinger, gildestue og munkestue, en overdækket gårdhave med et rullende glastag, hvor man kan spise i al slags vejr, samt 3 selskabslokaler og en kaffestue. Alle rum er individuelt indrettet med smukke antikviteter, kobbertøj og kakkelovne og alle sammen med respekt for bygningens alder, historien og den autentiske oplevelse.

Køkkenet og restauranten

Køkkenet i den gamle Kro er en blanding af det bedste fra det danske og franske køkken, her lægges vægt på god kvalitet, friske råvarer og ægte håndværk. Her bruges sæsonens råvarer, hvilket helt bogstaveligt betyder, at om sommeren er der friske ærter til kroens Wienerschnitzel, om vinteren er det rodfrugter. Til frokost tilbydes et stort frokostkort med bl.a. højt belagt smørrebrød, sildetallerken, fynsk røgeost, samt diverse lune anretninger og dejlige desserter til at runde måltidet af med. Aftenkortet byder hver måned på en ny sæsonbestemt 5 retters menu tilpasset årstidens råvarer. Man kan vælge alle fem retter eller selv sammensætte fra menuen helt ned til 2 retter. Til aften er der også et alsidigt a la carte kort, med både et stort udvalg af traditionel mad og fransk inspireret retter. Restauranten tilbyder ligeledes et spændende vinkort og her lægges vægt på alle tjenere er faglærte og giver gerne råd om, hvilke vine, øl eller snapse, der passer til maden, ligesom de er faglært i tjenerhåndværk, som flambering og trancering.

SMØRREBRØD TO GO

Forudbestilling pr. telefon eller kom ind og vent mens De smører. Ifølge madanmelder Ole Troelsø smører Tina Møhring Madsen fra Den Gamle kro, noget af Danmarks bedste smørrebrød. Smørrebrød kan afhentes fra kl. 10-17.

Selskaber og arrangementer

Den Gamle Kro har desuden mad ud af huset, selskabslokaler til møder, familiefester, fødselsdage og bryllup, diverse arrangementer i løbet af året og mulighed for weekendophold i samarbejde med City Hotel Odense. Mere information om dette kan findes på Den Gamle Kros hjemmeside.

 

Andre spisesteder