Blandt de kokke, som har gæstestegt og -braset bag Ravelinens gryder er Rasmus Grønbech (Grønbech & Churchill), David Fischer (Hos Fischer), Daniel Letz (Le Saint Jacques) og makkerparret Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg.

De to sidstnævnte er igen klar til at hygge om Ravelinens gæster onsdag den 6. juni, hvor de serverer en 3-retters menu bestående af forret, grillbuffet og dessert, serveret med behørige drikkevarer før, under og efter maden. Det er ikke fancy mad, der serveres, tværtimod er det “så simpelt som muligt,” forklarer Preben Brink, restauratør på Ravelinen.

“Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg laver ikke den samme mad som os, men de har en stil, vi godt kan lide; det behøver ikke at være super kompliceret, men det er vigtigt at bruge de rigtige råvarer, og så laver de mad, der smager super godt. Nikolaj er en spradebasse, som altid er god for en røverhistorie, og Mikkel er bare en super dygtig kok, men først og fremmest er der en rød tråd mellem den mad, de laver, og så vores tilgang til det vi laver: At man må være opmærksom på råvarerne og lave tingene ordentligt.”

Man må have kærlighed til det, man laver
Dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi er begreber, der ligger Preben Brink og hans kokke på sinde, men sådan har det ikke altid været på Ravelinen.

“Tidligere er det gået lidt for stærkt, og der har ikke været den store kærlighed til maden,” fortæller Preben Brink. Men i dag er det anderledes.

“Maden er stadig traditionelt dansk, men vi har prøvet at standse op og har kigget på, hvordan vi kan gøre det mere “rigtigt”. Altså bruge de rigtige produkter, økologiske og fra friland hvor muligt. Vores kokke er dygtige og kan deres håndværk, men godt kokkehåndværk handler ikke bare om, hvor hurtigt man kan snitte et løg. Det handler også om at have kærlighed til det, man laver. Vi prøver at få lidt flere nuancer med i maden, er meget opmærksomme på at smage den til og at tingene i det hele taget bliver lavet ordentligt.”

Hvorfor?

“For at understrege, at det danske køkken er andet og mere end K-salat fra Netto. Det vil vi gerne være talsmænd for. Vi laver ikke noget nyt, vi laver det bare rigtigt. For mange steder kommer alt for meget fra dåser, bøtter og spande, men vi vil gerne gøre opmærksomme på, at det kan laves ordentligt.”

Han fortæller, at med godt 100 pladser inde, et par hundrede i haven og et prisniveau, hvor de fleste kan være med, er det umuligt ikke at gå på kompromis engang imellem. Derfor er det fx ikke alle råvarer, der er økologiske, og fiskefileten er stegt i friture, ikke på pande.

“Hvis vi skulle pandestege alle fiskefileterne, løb vi hurtigt tør for pander. Men vores fisk er friske og paneret samme dag, og det er stadig et langt bedre produkt, end du får de fleste steder, og helt klart bedre end en færdigpaneret frossen fætter på stegt på pande. Vores berettigelse går ud på, at man kan få noget der er bedre, end det man kan købe. Det er sjovere at have glade gæster, og for gæsterne er det sjovere at få noget, der er lavet med hjertet.”

Ravelinen er i sommersæsonen åben hver dag fra kl. 11.30 til 24. Køkkenet lukker 22.