6 hyggelige spisesteder i Aarhus

19/9 2017

 

Aarhus er kendt for at være smilets by og et dejligt sted at shoppe og spise. Spiseliv giver her et bud på 6 hyggelige spisesteder til både den lille og store sult samt kaffeslapperas.

Cafe Gemmestedet - Gl. Munkegade

Cafe Gemmestedet - Gl. Munkegade

Cafe Gemmestedet er et populært sted at mødes hele dagen. Dagen igennem sætter folk sig til rette med en dejlig kop kaffe, et glas øl, brunch, frokost og aften. Menukortet er varieret. Cafeen er indretter med store og farvestrålende malerier på væggene, bløde siddemøbler og et klaver fyldt med bøger og brochure giver stedet et kunstnerisk islæt, som oser af god stemning og hjemmelig hygge. Der er ingen tvivl om, at man kan gemme sig fra hverdagens travlhed i denne rolige oase.

Det er ikke den traditionelle cafemad som er på menukortet, maden er verdensinspireret, men har især hentet inspiration fra Tyrkiet. Her er både lette caferetter som tapas med humus, tzatziki og auberginer til cafeens Köfte burger, med en tyrkisk krydret bøf. Cafe Gemmestedet laver også deres egen børek, som er en tyrkisk specialitet. Børek er kød eller grønsager indbagt i filodej.

 

Cafe Gemmestedets profil på Spiseliv »

Italianissimo - Gl. Munkegade

Italianissimo - Gl. Munkegade

Nyd en lille italiensk oase i hjertet af Aarhus, tæt på Klostertorvet. Italianissimo drives af et par skønne kvinder, som bare elsker at forkæle sine gæster med lækre delikatesser fra Italien. Caféen er lille og hyggelig, med siddepladser ved vinduet ud til Gl. Munkegade, ved baren og langs vinreolerne, som går fra gulv til loft. Italianissimo er et dynamisk sted, hvor folk kommer ind, drikker en kop kaffe, et glas vin, snacker lidt eller bare handler mad og vin med hjem.

På den sorte tavle kommer løbende sæsonoplevelser. Det kunne være risboller med fyld, som er en typisk Siciliensk streetfood. Er man til lidt af det hele, så er Affettati Misti det rette valg. Her får man 4 tapenader, 3 oste, 10-12 skiver blandet og brød.

Italianissimos profil på Spiseliv »

Forlæns & Baglæns - Jægergårdsgade

Forlæns & Baglæns - Jægergårdsgade

Forlæns & Baglæns har igennem 10 år været med til at præge den hippe Jægergårdsgade, som emmer af kultur og skæve butikker. Restauranten er meget populær hos de lokale som ofte kommer forbi, hvad enten det er til en frisklavet økologisk kaffe med hjemmebagt kage, hjemmelavede tapas eller lækre og gavmilde cocktails senere på aftenen.

Restauranten har åbent både til frokost og aften. Maden er hjemmelavet og af friske råvarer. Der er fokus på delemad, små og store tapas, men også lækre menuer som aftales med restauranten. Her er en høj grad af fleksibilitet, så det er blot at fortælle hvis man har nogle særlige ønsker, også til mindre selskaber.

 

Forlæns & Baglænss profil på Spiseliv »

Madrepublikken - Jægergårdsgade

Madrepublikken - Jægergårdsgade

Madrepublikken serverer hver dag frisklavede retter fra Middelhavsområdet for sine gæster. Køkkenet er i gang hele dagen og aftenen med at forberede forskellige retter, som serveres løbende, i takt med at de bliver klar. Menuerne er bestemt på forhånd, men afhængig af tidspunktet man kommer, kan retterne variere. Det er som at komme hjem til Mama og få den mad, som hun nu engang har valgt at forkæle familien med.

Restauranten er dekoreret fra gulv til loft med sjove ting, gamle vinduer, spejle og indrettet med forskellige genbrugsmøbler. Stearinlysene er sat i gamle vinflasker, bestikket i konservesdåser og udenfor hænger vasketøj og kulørte lamper. Det kan lyde lidt rodet, men det er det på ingen måde. Her emmer af hygge og stemningen blandt gæsterne er virkelig god.

Madrepublikkens profil på Spiseliv »

AmoRoma - Vestergade

AmoRoma - Vestergade

Hos AmoRoma i den hyggelige Vestergade i Aarhus serveres traditionelle italienske retter både til frokost og aften. Maden er lavet fra bunden og bære sin største inspiration fra området omkring Rom i Italien. Her møder man den helt rette italienske stemning, her er en hyggelig, familiær og afslappet atmosfære.

AmoRoma er kendt for deres pizzaer, takket være en Morello pizzaovn, som giver pizzaerne den rette sprødhed, præcis som man kender dem fra Italien.

AmoRomAs profil på Spiseliv »

Cafe Glad - Frederiksgade

Cafe Glad - Frederiksgade

På Frederiks Allé i Aarhus C ligger Cafe GLAD!, en økologisk og bæredygtig cafe. Her får man sund, take-away af høj kvalitet. Til maden bruges årstidens råvarer, og retterne tilberedes frisk fra bunden hver dag. Brødet er håndæltet, friskbagt og rustikt, og udvalget af sund take away er stort: Sandwiches, supper, tærter, salater – og sågar lidt sundere kager - kan man få her.

Der er stor fleksibilitet i menukortet, og er du gluten- eller laktoseallergiker er der også noget til dig.

Cafe GLAD!s profil på Spiseliv »

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.