I gamle dage var Pakistan og det nordlige Indien et samlet rige, som beboedes af mogulerne. De var kendt for deres kunst, store monumenter som Taj Mahal og Shalimar og havde en stolt tradition for madkunst. Al-Diwan på Vesterbrogade repræsenterer som en af de eneste restauranter herhjemme det mogulske køkken, og det er ikke tilfældigt, at restaurantens navn betyder "sted for kongelig audiens" på persisk.
De pakistansk/nordinidske retter tilberedes nemlig, som man i mogulernes rige tilberedte mad til fornemme gæster - med ingredienser som mandler, rosiner, kokos og paneer (Indisk ost), som dengang var meget fine råvarer. Her er betjeningen meget imødekommende og personlig, så man kan godt føle sig lidt royal på Al-Diwan.
Menukortet byder også på klassiske indiske kendinge som for eksempel den rige og fyldige butter chicken, den pikante tikka masala og den stærke lammeret jalfrezi med ingefær, grøn peber og æg. Du kan også springe på en af Al-Diwans forskellige menuer, som byder på en fyldig rundrejse i det indiske smagsunivers til en rigtig god pris.
Al-Diwan laver også mad ud af huset, ligesom alle retter også tilbydes som nem og lækker take-away.
Restauranten er inddelt i flere afdelinger, så for mindre selskaber er der mulighed for at sidde lidt for sig selv. Større selskaber kan leje hele restauranten, og festen kan mod forudgående aftale fortsætte til kl. 02.