Restaurant Vita

Restaurant Vita

Store Kongensgade 25 | 1265
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige om restauranten

1.

2.

3.

Profil

Dansk restaurant med natmad

Pris
Hovedret

138 - 199

Menu

198 -

Åbningstider

Mandag - tirsdag: 17-01
Onsdag - torsdag: 17-03
Fredag - lørdag: 17-05
Køkkenet lukker en halv time før

 

Restaurant Vita er i sandhed en af Københavns ældste restauranter. Og der er holdt fast i traditionerne – det klassiske danske mad. Det er stadig et spisehus, hvor man finder et åbent køkken og masser af liv i ”Det gamle Kongelige Hofapoteks” lokaler fra 1669, der nu er fredet på Store Kongensgade.

Restaurant Vita serverer alle danske klassikerne til frokost, heriblandt smørrebrød, hjemmerørt tartar samt menieurestegt søtunge, som mormor ville lave det.

I gamle dage mødtes den politiske og kulturelle elite på Restaurant Vita til øl og solid, dansk natmad. I dag er det stadig et yndet sted at socialisere om aftenen og til langt efter midnat, hvor køkkenet også stadig langer mad over disken til de sultne.

På menuen er signaturretterne stadig stegt flæsk med persillesovs og en gammeldags andesteg med tilbehør, som uden tvivl får tankerne tilbage på det danske køkken, før det blev nynordisk.

Hovedretterne koster mellem 120-235 kroner – hvilket er yderst fornuftigt i forhold til retternes kvalitet og man går næppe sulten derfra.

Særligt fredag og lørdag er det som at træde ind i svunden tid, når Vitas huspianist indtil midnat akkompagnerer mad og drikke med klaverets lystige toner.

Derfor anbefales det også at booke bord i weekenden, hvis man vil opleve den gammeldags, løsslupne stemning, som var forundt 1920’ernes københavnske elite.

Helt ’gammeldags’ er alt dog ikke. I sommersæsonen vil Restaurant Vita tænde op i grillen på Landegreven – det nærliggende åndehul – og servere mad og stemning, der leder tankerne mod Syden. Glemt er det danske islæt dog ikke, da køkkenet som noget nyt vil servere street food inspireret af gammeldags, danske retter.