Restaurant Vita

Dansk restaurant med natmad
Åbningstider:  Mandag - tirsdag: 17-01
Onsdag - torsdag: 17-03
Fredag - lørdag: 17-05
Køkkenet lukker en halv time før
Priser: Hovedretter fra 138,- til 199,-
Menuer fra 198,-

 

Restaurant Vita er i sandhed en af Københavns ældste restauranter. Og der er holdt fast i traditionerne – det klassiske danske mad. Det er stadig et spisehus, hvor man finder et åbent køkken og masser af liv i ”Det gamle Kongelige Hofapoteks” lokaler fra 1669, der nu er fredet på Store Kongensgade.

Restaurant Vita serverer alle danske klassikerne til frokost, heriblandt smørrebrød, hjemmerørt tartar samt menieurestegt søtunge, som mormor ville lave det.

I gamle dage mødtes den politiske og kulturelle elite på Restaurant Vita til øl og solid, dansk natmad. I dag er det stadig et yndet sted at socialisere om aftenen og til langt efter midnat, hvor køkkenet også stadig langer mad over disken til de sultne.

På menuen er signaturretterne stadig stegt flæsk med persillesovs og en gammeldags andesteg med tilbehør, som uden tvivl får tankerne tilbage på det danske køkken, før det blev nynordisk.

Hovedretterne koster mellem 120-235 kroner – hvilket er yderst fornuftigt i forhold til retternes kvalitet og man går næppe sulten derfra.

Særligt fredag og lørdag er det som at træde ind i svunden tid, når Vitas huspianist indtil midnat akkompagnerer mad og drikke med klaverets lystige toner.

Derfor anbefales det også at booke bord i weekenden, hvis man vil opleve den gammeldags, løsslupne stemning, som var forundt 1920’ernes københavnske elite.

Helt ’gammeldags’ er alt dog ikke. I sommersæsonen vil Restaurant Vita tænde op i grillen på Landegreven – det nærliggende åndehul – og servere mad og stemning, der leder tankerne mod Syden. Glemt er det danske islæt dog ikke, da køkkenet som noget nyt vil servere street food inspireret af gammeldags, danske retter.

Restaurant Vita

Store Kongensgade 25
1265 København K

Profil: Dansk restaurant med natmad

Åbningstider:
Mandag - tirsdag: 17-01
Onsdag - torsdag: 17-03
Fredag - lørdag: 17-05
Køkkenet lukker en halv time før

Priser:
Hovedretter fra 138,- til 199,-
Menuer fra 198,-

array(0) { }
select profile_ref.ref_id, profile.name, profile.address, profile.username, profile.address, profile.phone from profile_ref, profile where ((profile.id=profile_ref.ref_id and profile_ref.profile_id=15275) or (profile.id=profile_ref.profile_id and profile_ref.ref_id=15275)) and profile.status != "redirect" group by profile.id order by name

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.

Skriv til Restaurant Vita

Dit navn: 
Din email: 

Skriv din besked her: