Restaurant Under Uret
Restaurant

Restaurant Under Uret

Øster Farimagsgade 4 | 2100 København Ø
Sabina
Spiseliv.dk
Profil

Traditionelt dansk smørrebrød og frokost restaurant

Pris
Hovedret

68 - 130

Åbningstider
Alle dage 11.30-16:00

(Aften-selskaber modtages)


Det siger gæsterne
4.9

powered by

Tripadviser Logo 4.5

4.5 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.5 4.5
Spiseliv logo
4.6

Spiseliv Rating 4.6

Mens madscenen i København – og sidenhen Norden – har gennemgået en fuldkommen Askepot-forvandling fra næsten overset til den hippeste destination for michelin-stjerner og nye madtendenser, så er der stadig enkelte steder, der står hævd om det klassiske, danske køkken.

Lige på grænsen mellem Indre By og Østerbro finder du sådan et sted – nemlig Restaurant Under Uret. Her vejrer det danske grundkøkkens fane stadig stolt på trods af de moderne, nynordiske vinde, som har rusket godt og grundigt op i restaurantscenen herhjemme. Restauranten – der nærmest er en lokal institution – serverer dansk frokost dybt forankret i traditionerne.

Her bliver smørrebrød serveret med stolthed. Og det faktum er ikke gået gæsternes næse forbi, for Restaurant Under Uret er yderst populær; både blandt lokale og turister, som kommer for at dykke ned i det kulinariske skattekammer, som befinder sig i kælderrestauranten, der i øvrigt tæller Statens Museum for Kunst, Botanisk Have og Den Hirschsprungske Samling i Østre Anlæg blandt de allernærmeste naboer.

Smørrebrødsanretningerne er store og der er noget for enhver smag. Sild – og i flere varianter – er en selvfølgelighed, det samme er den smørstegte rødspættefilet og naturligvis har et tykt-skåret stykke ribbenssteg med rødkål og agurkesalat også sin plads på menukortet. Et menukort udelukkende bestående af anretninger, som – og ikke uden grund – har overlevet gennem adskillige generationer.

Hos Restaurant Under Uret bliver maden lavet med respekt for råvarerne, håndværket og gæsterne – og derudover er alt naturligvis lavet fra helt bunden. Det gælder eksempelvis også et udvalg af tilhørende snaps, som står smukt og gyldent i flasker på baren.

Årets traditionelle højtider har naturligvis en særlig plads Under Uret. Vil du eksempelvis opleve en Mortens Aften-menu (10. november) helt efter forskrifterne, så bør du snart reservere dit bord Under Uret.

Der er også mulighed for at reservere restauranten – eller dele af den – til selskaber, hvor du kan sidde i afskårede rum og lade dig og dine gæster blive forkælet af det solide husmandskøkken, før det blev nynordisk.

I en hastigt forandrende verden er det rart at finde de tidslommer, hvor tradition og kvalitet stadig går hånd i hånd. Sådan en tidslomme finder du Under Uret. 

Andre spisesteder