Vegedeller med stegte ris

Kategori: Forret, Frokost, Hovedret, Snack

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Vi er jo et frikadelleland, derfor er andre former for deller altid populær hverdagsmad. Når der ikke skal være kød i, kan man lave dem af mange andre råvarer, fx røde linser. At komme grøntsager i sin fars er generelt en god måde at få maden til at strække på.

Opskriften er fra kogebogen 'Trine Hahnemanns Køkken Morgen - Middag - Aften'

  1. Kog linserne i rigeligt vand i 20 minutter.
  2. Dryp dem af.
  3. Riv courgetten på råkostjernet, og hak forårsløgene fint.
  4. Bland med de øvrige ingredienser i en skål, og rør godt rundt til en lind masse.
  5. Varm olie i en pande, sæt farsen på med en spiseske, og steg dellerne 3-4 minutter på hver side.
  6. Sauter pinjekerner, forårsløg og rosiner i olie, tilsæt risene, og steg videre, til risene er rigtig varme.
  7. Server ris og auberginecreme til de varme deller.

Se flere opskrifter »

Sværhedsgrad: Middel

Fars:
200 g røde linser
250 g courgette
2 forårsløg
½ tsk chiliflager
1 spsk garam masala
1 spsk finthakket ingefær
3 spsk mel
2 æg
salt og friskkværnet peber
vindruekerneolie til stegning

Ris:

50 g pinjekerner
1 forårsløg
100 g lyse rosiner
2 spsk vindruekerneolie
250 g kogte basmati-ris

Til servering:

Evt. auberginecreme

Opskriften er udarbejdet af Opskriften er udarbejdet af Opskriften er udarbejdet af Opskriften er udarbejdet af Trine Hahnemann og er fra kogebogen 'Trine Hahnemanns Køkken Morgen - Middag - Aften' (Gyldendal 2011)

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.