Vegedeller med stegte ris

Vegedeller med stegte ris

Sabina
Spiseliv.dk

Vi er jo et frikadelleland, derfor er andre former for deller altid populær hverdagsmad. Når der ikke skal være kød i, kan man lave dem af mange andre råvarer, fx røde linser. At komme grøntsager i sin fars er generelt en god måde at få maden til at strække på.

Opskriften er fra kogebogen 'Trine Hahnemanns Køkken Morgen - Middag - Aften'

  1. Kog linserne i rigeligt vand i 20 minutter.
  2. Dryp dem af.
  3. Riv courgetten på råkostjernet, og hak forårsløgene fint.
  4. Bland med de øvrige ingredienser i en skål, og rør godt rundt til en lind masse.
  5. Varm olie i en pande, sæt farsen på med en spiseske, og steg dellerne 3-4 minutter på hver side.
  6. Sauter pinjekerner, forårsløg og rosiner i olie, tilsæt risene, og steg videre, til risene er rigtig varme.
  7. Server ris og auberginecreme til de varme deller.