Tomatsalat med bagte tomater

Kategori: Forret, Frokost, Salat, Tilbehør

Årstid: Forår, Sommer

En super velsmagende salat der passer perfekt til forårets grillstekte kød.

  1. Skær tomaterne i kvarte og vend med olivenolie.
  2. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Tør tomaterne i ovnen ved 150 grader i 3 timer.
  3. Skær halvdelen af tomaterne til tomatsalat i kvarte. Resten skæres i skiver. Skær radiser i skiver og rødløg i ringe. Vend tomater med radiser og rødløg.
  4. Skær chorizo pølsen i skiver og vend i salaten sammen med de langtidsbagte tomater og basilikum.
  5. Krydr salaten med oregano og smag til med salt og peber.
  6. Servér tomatsalaten til fx lam, kylling, fisk, grillstegt kød eller til friskkogt pasta.

Tip
De langtidsbagte tomater kan med fordel tilberedes dagen før.

 

Se flere opskrifter »

Antal: Tilbehør til 4 personer

Sværhedsgrad: Nem

Langtidsbagte tomater
500 g tomater
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
Flagesalt

Tomatsalat

500 g tomater
1 bundt radiser
1 rødløg
100 g chorizopølse
1 potte frisk basilikum
1-2 tsk stødt oregano
Salt og peber

Opskriften er udarbejdet af Lone Kjær

 

Foto: Henrik Freek

Opskriften er fra Saesonforgodsmag.dk

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.