Havtorn er et vældig syrligt bær og har det derfor godt med at være i sødt selskab. Braiseringsretten her er derfor lavet på cider og serveret med gulerødder, som er et klassisk match med 'nordens appelsin', som det lille, sunde bær og også kaldes.
- Det udskårne svinekød brunes af i en tykbundet gryde. Når det er brunt på alle sider tages det op og stilles til side.
- Gulerødder, skalotteløg, selleri og porrer skæres i tykke skiver og brunes af i samme fedtstof som kødet.
- Nu kommes kødet tilbage i gryden sammen med hvidløg, timian, laurbærblade, peberkorn, suppeurter og øl. Det hele småsimrer under låg indtil kødet er mørt. Det tager ca. 2 timer.
- Tag kødet op og sigt urterne fra stegeskyen. Kog eventuelt skyen lidt ind og smag den til med salt, peber og eventuelt mere cider.
- Kog de 8 gulerødder i skyen og vend til sidst kødet, kogte kerner og havtorn i. Server med brød og drik resten af cideren til.
Læs hele artiklen