Stegt polenta

Stegt polenta

Sabina
Spiseliv.dk

Før du går i gang med din polenta ret, skal du lige lægge mærke til, om polentaen kræver 1 minut eller 20 minutters kogetid. Den med den lange kogetid giver den dybeste og flotteste smag, men begge dele kan bruges, og tilberedningsmetoden er den samme.

Opskriften er udarbejdet af Jacob Almanzi.


1. Bring vandet i kog og tilsæt polentaen. Kog efter anvisning på pakken og rør flittigt rundt undervejs

2. Når konsistensen føles blød som en havregrød, tilsættes først olivenolie, så monteres smøret, og der smages til med parmesan og salt.

3. Polentaen kan serveres som grød, eller støbes i en form eller et fad og sættes på køl til grøden har sat sig (det tager et par timer). Derefter kan den skæres i skiver og steges eller grilles. 

Servér som tilbehør til et stykke braisseret kød fx lam eller kalvehaler med masser af kraftig sky.