Sprængt kalvespidsbryst med peberrodssauce

Sprængt kalvespidsbryst med peberrodssauce

Sabina
Spiseliv.dk

Sprængt kalvespidsbryst er en rigtig mormorklassiker, her anrettet på Bistro Boheme med syltet selleri, kartoffelmos og friterede løgringe.

Spidskål og sprøde gulerødder er andet klassisk garniture til sprængt kalv.

1. Få din slagter til at sprænge et stykke kalvespidsbryst, det tager 3 dage. Derhjemme udvander du det i 1 time under rindende vand

2. Kom kalvespidsbrystet i en stor gryde sammen med alle ingredienser til pocheringslagen. Kog op og skum for urenheder. Lad kalvebrystet simre i lagen i ca. 1 1/2 time til der ikke er nogen modstand, når du stikker en kniv i den

3. Når brystet er færdig, kan det lægges i pres natten over, så er det nemmere at skære nogle passende stykker af den. Den kan også serveres med det samme skåret i skiver. Eventuelle rester kan bruges til pålæg med flødepeberrod

4. Halvdelen af kogelagen tilsættes 1 liter fløde og koges ind til passende konsistens og smag. Blendes med en smule smør og smages til med den mængde peberrod, man ønsker.

5. Server med kartoffelmos og husk: Rigeligt smør!