1. Rødbederne koges og skæres i grove stykker
2. Eddike, sukker og krydderier bringes i kog. Herefter tilsættes rødbedestykker og blåbær, og det hele simrer i ca. 10 minutter.
3. Lagen køles ned til ca. 30 grader og hældes over sildene.
4. Til sidst tilsættes Aalborg Jule Akvavit.
5. Det hele hældes på glas og trækker minimum en dags tid i køleskabet.
6. Servering: Sild med blåbær og rødbeder anrettes på rugbrød, gerne hjemmebagt, og pyntes med dild og revet peberrod.
 
Tip
• Det bedste resultat opnås ved at bruge udvandede og filet- erede spegesild.
• I mange fiskeforretninger kan man få gode råd til arbej- det med silden. Udvandingen afhænger af smag og behag i forhold til, hvor kraftig man gerne vil have silden.
• Kan du ikke få fat i spegesild, så brug i stedet friske sild eller hvide marinerede sild.
• Friske sildefileter giver retten et mildere udtryk og gør den velegnet som forret i en sam- mensat menu.