1. Bland ingredienserne til dejen ved at smuldre smør og mel sammen. Tilsæt salt og saml dejen med lidt koldt vand, til den er helt glat og slipper fingrene

2. Form dejen til en kugle. Stil den i køleskabet i 1 time

3. Mos kartoflerne groft

4. Sautér finthakket løg og ingefær i olie med krydderierne. Vend kartofler og de to slags ærter i, og smag til. Afkøl fyldet helt, inden det fyldes i dejen

5. Del den afkølede dej i 6 stykker og rul hvert stykke ud i 2 mm's tykkelse til en cirkel på et melstrøet bord. Del cirklerne i halve og stil dem på køl, til de skal formes og fyldes

6. Rør mel og vand sammen til en fin melklister

7. Fold og fyld samosas som på trin for trin-billederne

8. Frituresteg de færdigfoldede samosaer i rigeligt varm olie, til de er fint gyldne og gennemstegte. Steg nogle få ad gangen, så olien ikke bliver for kold, og så pakkerne kan flyde under stegningen. Vend dem halvvejs

9. Dryp af på fedtsugende papir, og pas på, de ikke ligger i lag, så risikerer du, at de bliver bløde

 

Servér med chilisauce og yoghurtdressing