Saltet laks med rygeost og vagtelæg

Kategori: Forret, Frokost

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Retten er god som en lækker og dekorativ forret, hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af gæstemaden. Den kræver lidt planlægning, men selve tilberedningen er ikke svær. Opskriften har vi fået af Jeppe Graa fra Madsynergi, der blandet andet styrer køkkenet fra Tender CPH.

Dagen før

Laks


  1. Laksefileterne drysses med salt og tørsaltes i et døgn

Agurkesalat


  1. Agurkerne skæres i skiver på en mandolin
  2. Drys salt over og lad dem salte i 1 time
  3. Kog sukker, eddike, peber og laurbærblade i en liter vand til syltelage. Lad lagen køle af
  4. Agurkeskiverne skylles, vrides let og lægges i syltelagen


På dagen

Grøntsager

  1. Grøntsagerne vaskes og skæres tyndt på mandolinjern og lægges i isvand


Rygeostmayonnaise

  1. Pisk æggeblommerne luftige.
  2. Tilsæt salt, sennep og citronsaft.
  3. Hæld olien i lidt af gangen og pisk massen homogen og tyk. 

  4. Til sidst blendes rygeosten i.


Vagtelæg


  1. Koges i 3 min, køles ned i vand, pilles og deles i 2 på langs.


Anretning

  1. Laksen skylles, skæres ud i 1/2 cm tykke skiver og portionsanrettes på seks tallerkener.
  2. Anret grøntsager, agurkesalat, lakserogn og æg lidt "tilfældigt" over laksen som på billedet.
  3. Hæld mayonnaise på en sprøjtepose og lav små små toppe rundt omkring laksen.
  4. Pynt med brøndkarse og server med brød til.

 

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1 time

Samlet tid: 1 døgn

Antal: 6

Sværhedsgrad: Svær

Laks

  • 250 g laksefileter
  • 1/2kg groft salt


Agurkesalat

  • 
1/4 agurk

  • 50g sukker
  • 
50g hvidvinseddike
  • fint salt

  • Syltelage af 1/2 spsk. sukker, ½ dl. eddike, peber og et par laurbærblade

 

Grøntsager

  • 1 rødbede
  • 1/4 blomkål
  • 
1 radise

 

Rygeostmayonnaise

  • 
0,5 dl æggeblommer
  • 
250g vindruekerneolie

  • 1 tsk .sennep

  • 2,5g salt
  • 
saften fra ¼ citron
  • 
90g rygeost


Desuden

  • 3 vagtelæg
  • 15 g lakserogn
  • brøndkarse til pynt

Opskriften er udarbejdet af Jeppe Graa fra Tender CPH

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.