Retten er god som en lækker og dekorativ forret, hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af gæstemaden. Den kræver lidt planlægning, men selve tilberedningen er ikke svær. Opskriften har vi fået af Jeppe Graa fra Madsynergi, der blandet andet styrer køkkenet fra Tender CPH.
Dagen før
Laks
- Laksefileterne drysses med salt og tørsaltes i et døgn
Agurkesalat
- Agurkerne skæres i skiver på en mandolin
- Drys salt over og lad dem salte i 1 time
- Kog sukker, eddike, peber og laurbærblade i en liter vand til syltelage. Lad lagen køle af
- Agurkeskiverne skylles, vrides let og lægges i syltelagen
På dagen
Grøntsager
- Grøntsagerne vaskes og skæres tyndt på mandolinjern og lægges i isvand
Rygeostmayonnaise
- Pisk æggeblommerne luftige.
- Tilsæt salt, sennep og citronsaft.
- Hæld olien i lidt af gangen og pisk massen homogen og tyk.
- Til sidst blendes rygeosten i.
Vagtelæg
- Koges i 3 min, køles ned i vand, pilles og deles i 2 på langs.
Anretning
- Laksen skylles, skæres ud i 1/2 cm tykke skiver og portionsanrettes på seks tallerkener.
- Anret grøntsager, agurkesalat, lakserogn og æg lidt "tilfældigt" over laksen som på billedet.
- Hæld mayonnaise på en sprøjtepose og lav små små toppe rundt omkring laksen.
- Pynt med brøndkarse og server med brød til.
Læs hele artiklen