Rabarbersaft

Kategori: Drinks, Juice/smoothie

Årstid: Forår

Rabarbersaften kan blandes op med vand eller koges ind til en sirup afhængig af, hvad man skal bruge den til. Man kan også vælge at følge opskriften på bagt rabarberkompot, som giver en mindre mængde saft, som til gengæld er mere koncentreret.

En dejlig sommerdrink er cremant smagt til med rabarbersaft.

1. Skær rabarberne i stykker på 2 cm

2. Kom alle ingredienser op i en gryde og lad dem simre sammen i 1/2 times tid til rabarberne er helt udkogte. Juster eventuelt smagen med mere sukker eller lidt citronsaft

3. Sigt saften gennem en meget fintmasket si eller et klæde over på en ren, tør flaske

4. Sæt saften på køl. Den kan holde sig i månedsvis, hvis den ikke åbnes for mange gange

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 15 minutter

Samlet tid: 45 minutter

Antal: 1 liter saft

Sværhedsgrad: Nem

2 kg rabarber

250 g sukker + evt. mere til tilsmagning

1/2 l vand

Evt. en vanillestang eller et par skiver ingefær

Eventuelt lidt citron til tilsmagning

Opskriften er udarbejdet af Mette Helbæk

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.