Rabarberroulade

Kategori: Dessert, Sødt

Årstid: Forår

Rouladen her er med rabarber, men fyldet kan varieres i det uendelige. Prøv f.eks. at blande hakket chokolade og friske, moste jordbær i flødeskummet.

Bund

1. Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Sørg for, at skålen til hviderne ikke er for varm, da de så kan være svære at få til at stivne

2. Pisk blommer, vanillekorn og de 125 g sukker hvidt og skummende og sigt mel og bagepulver i. Rør dejen godt sammen

3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen

4. Smør dejen ud på en bageplade i et rektangel og sæt den straks i ovnen ved 175 grader i ti minutter

5. Vend den færdigbagte bund over på et fugtigt viskestykke drysset med resten af sukkeret, smør fyldet på (se nedenfor) og rul rouladen sammen inden bunden bliver kold

 

Fyld

1. Pisk flødeskummet, rør rabarberkompot ud heri og smag eventuelt til med flormelis

Se flere opskrifter »

Samlet tid: 1/2 time plus tilvirkning af rabarberkompot

Antal: 1 roulade

Sværhedsgrad: Middel

Bund

 

4 æg

125 + 100 g sukker

Kornene af en vanillestang

120 g mel

2 tsk bagepulver

 

Fyld

400 g rabarberkompot

4 dl piskefløde

Eventuelt flormelis til tilsmagning

Opskriften er udarbejdet af Mette Helbæk

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.