Rabarber er en rigtig nem plante at dyrke i haven - den kræver bare at få plads omkring sig og halvskygge. Sæsonen for rabarber herhjemme er omtrent midten af april og frem til juni, selvom den i år er skubbet lidt på grund af den kolde vinter. Hvis man ikke lige har en have, fås rabarber i sæsonen hos enhver grønthandler med respekt for sig selv. Opskriften har vi fået af madskribent Marie Melchior.
- Rengør rabarber og skær enderne af.
- Skær rabarberne i 3 cm stykker.
- Tænd ovnen på 180 gr.
- Læg rabarberstykkerne i en bradepande på bagepapir.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Bland vaniljekorn og sukker sammen.
- Fordel sukker over rabarberstykkerne. Læg vaniljestangen ved.
- Dæk bradepanden til med sølvpapir.
- Sæt bradepanden i ovnen i 20-30 minutter.
- Tag bradepanden ud og afkøl kompotten.
Creme og anretning
- Pisk fløden til let skum.
- Pisk mascarponen i flødeskummet med rosenvand.
- Vend med let hånd 5 dl rabarberkompot i skummet.
- Fordel desserten i glas eller skåle
TIP: Er det svært at få fat i rosenvand, kan det bare undlades. Ellers kan man ofte finde rosenvand hos etniske grønthandlere.
Læs hele artiklen