1. Rengør rabarber og skær enderne af.
  2. Skær rabarberne i 3 cm stykker.
  3. Tænd ovnen på 180 gr.
  4. Læg rabarberstykkerne i en bradepande på bagepapir.
  5. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  6. Bland vaniljekorn og sukker sammen.
  7. Fordel sukker over rabarberstykkerne. Læg vaniljestangen ved.
  8. Dæk bradepanden til med sølvpapir.
  9. Sæt bradepanden i ovnen i 20-30 minutter.
  10. Tag bradepanden ud og afkøl kompotten.

Creme og anretning

  1. Pisk fløden til let skum.
  2. Pisk mascarponen i flødeskummet med rosenvand.
  3. Vend med let hånd 5 dl rabarberkompot i skummet.
  4. Fordel desserten i glas eller skåle

TIP: Er det svært at få fat i rosenvand, kan det bare undlades. Ellers kan man ofte finde rosenvand hos etniske grønthandlere.