Surdej

  1. 1 dl vand, 5 g gær, 1 nip sukker røres sammen. 00-mel æltes i, indtil dejen er fast.
  2. Sættes på køl natten over.


Pizzadej

  1. Bland vand, gær, surdej og sukker sammen. Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af.
  2. Når det er opløst, tilsættes 0,3 kg 00-mel og 250 g semola. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
  3. Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00-mel). Ælt så på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved.
  4. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig. Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
  5. Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile koldt en time. Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud.
  6. Dejen kan også æltes i en køkkenmaskine.


Tomatsovs

  1. Alle ingredienser blandes i en skål og blendes med en stavblender eller lignende.
  2. Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen (hvis du bruger tørrede krydderier, så kom dem i, efter du har blendet alt det andet, ellers bliver tomatsovsen nemt kedelig og grå).
  3. Smag til med salt og peber.