Dette er en pizza fra Danmarks gourmetpizzakonge Gorm Wisweh - en potentiel sommerklassiker, med fødderne plantet solidt i den bornholmske røgetradition.
- Rul bunden ud (ca. 25 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs derpå. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe (det er netop her besværet med dejen betaler sig!).
- Pluk mozzarella og fordel jævnt over bunden. Put 7-8 toppe ricotta på.
- Bages på opvarmet bagesten ved 300 grader i fire minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød. Eller så varm ovnen nu kan blive. Helst på indstillingen oven- og undervarme (varmluft er ok, men giver ikke helt den bedste effekt).
- Ligeså snart, pizzaen kommer ud af ovnen, lægges den røgede laks på, så den kan smelte ned i pizzaen.
- Pynt med frisk, plukket dild, rucola, og smag til med lidt citronvinaigrette.
- Så er der serveret lun laksemad, italiano-style.
Læs hele artiklen