array(1) { ["region_id"]=> string(1) "1" }
TILMELD DIG
SPISELIVS NYHEDSMAIL

Pandekager med is og orangesauce

Kategori: Dessert

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Dette er en variation over den klassiske Crepes Suzettes udviklet af Anders Larsen gennem hans mange år som køkkenchef på Restaurant Lumskebugten. Desserten er ikke den nemmeste i verden - men i denne udgave undgår du i det mindste at flambere, hvilket kan være uheldigt i hjemmekøkkener. Til gengæld er det ikke svært at indse, hvorfor pandekager med appelsinsauce er blevet en klassiker, når man én gang har smagt dem.

 

Pandekager

1. Æg, vanille, sukker, citron, appelsinskal og mel piskes sammen

2. Smøret smeltes, og piskes i dejen

3. Fløden tilsættes

4. Dejen sættes på køl og trækker i ca. 1 time

5. Pandekagerne steges sprøde i smør

 

Orangesauce

1. Sukkeret smeltes ved svag varme på en pande, til det er blevet lysebrunt og karameliseret

2. Saft fra citron og appelsin tilsættes - pas på, det kan godt finde på at sprøjte

3. Saucen reduceres, mens der jævnligt fjernes urenheder fra overfladen. Bliv ved, til smagen er godt bitter.

4. Lige inden servering røres koldt smør i saucen

 

Servér pandekagerne med orangesauce og en kugle is

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1 time

Samlet tid: 2 timer

Antal: 6-8 personer

Sværhedsgrad: Svær

Pandekager

4 æg

1/2 stang vanille

50 g. sukker

75 g. mel

150 g. smør

4 dl. fløde 13%

Skal af 1/2 citron og 1 appelsin

Smør til stegning

 

Orangesauce

Saften af 1 citron

Saften af 4 appelsiner

100 g. sukker

100 g. smør

 

Nødde- eller vanilleis til servering

Opskriften er udarbejdet af Anders Larsen fra Hansens Køkken og Bar

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.