Ovnbagt julesalat med serranoskinke

Ovnbagt julesalat med serranoskinke

Sabina
Spiseliv.dk

Opskriften stammer fra Meson España, hvor julesalaten serveres som tapas, men den kan også bruges som forret eller tilbehør.

1. Del hver julesalat i 4 stykker, og læg dem i et smurt ovnfast fad.

2. Strø med vaniljesukker, sød chili, sukker, hvidvin, lidt smør samt salt og peber.

3. Dæk fadet med sølvpapir, og bag det i ovnen i 15 min. ved 200 grader.
Tag fadet ud af ovnen og lad det afkøle.

4. Når det er afkølet, lægges julesalaten på en ovnfast tallerken.

5. Skær rødløg og peberfrugt i terninger, og drys dem over julesalaten

6. Læg derefter en skive serranoskinke samt revet manchego ost på.

7. Bag det i ovnen i ca. 5 min.

8. Tag det ud af ovnen, dryp lidt olivenolie og strø de hakkede valnødder over.