Ovnbagt julesalat med serranoskinke

Kategori: Forret, Frokost, Salat, Snack, Tilbehør

Årstid: Alle

Opskriften stammer fra Meson España, hvor julesalaten serveres som tapas, men den kan også bruges som forret eller tilbehør.

1. Del hver julesalat i 4 stykker, og læg dem i et smurt ovnfast fad.

2. Strø med vaniljesukker, sød chili, sukker, hvidvin, lidt smør samt salt og peber.

3. Dæk fadet med sølvpapir, og bag det i ovnen i 15 min. ved 200 grader.
Tag fadet ud af ovnen og lad det afkøle.

4. Når det er afkølet, lægges julesalaten på en ovnfast tallerken.

5. Skær rødløg og peberfrugt i terninger, og drys dem over julesalaten

6. Læg derefter en skive serranoskinke samt revet manchego ost på.

7. Bag det i ovnen i ca. 5 min.

8. Tag det ud af ovnen, dryp lidt olivenolie og strø de hakkede valnødder over.

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 15 min.

Samlet tid: 30 min.

Antal: 2 personer

Sværhedsgrad: Nem

2 julesalat
200 g. serranoskinke
2 g. vaniljesukker
1 spiseske sød chili
1 spiseske jomfru olivenolie
50 g. smør
10 g. sukker
1 glas hvidvin
10 g. hakkede valnødder
Salt og peber
1 rødløg
1 peberfrugt
50 g revet manchego

Opskriften er udarbejdet af Benito fra Meson España

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.