Nordisk 'ris alamande’ med kirsebærsauce

Kategori: Dessert

Årstid: Jul

Når man som os er stor fan af lokale landbrugsprodukter, hvorfor så ikke prøve at lave ris alamanden med perlebyg? Det giver en lidt anderledes mundfornemmelse end med grødris, men den gode smag er den samme. Man kan også vælge at bruge perlespelt for en grovere version (den skal bare koge længere, op til en time) eller skifte mandlerne ud med hasselnødder.

1. Kom perlebyg, en flækket vaniljestang og mælken i en gryde og kog det op. Skru helt ned for blusset og lad grøden stå og hygge sig under låg i ca. 40 minutter. Rør undervejs og hæld eventuelt mere vand eller mælk ved, hvis den bliver for tør. Grøden kan også stilles under dynen i en times tid i stedet for at blive tilberedt på komfuret.
2. Lad grøden køle af og vend den så med grofthakkede mandler og den letpiskede fløde lige inden servering.
3. Smag til med flormelis.
4. Lun kirsebærsaucen op og server straks.
 

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 30 minutter

Samlet tid: 11/2 timer

Antal: 6-8 personer

Sværhedsgrad: Nem

2,5 dl perlebyg
1 vaniljestang
1 l mælk (eller en blanding af mælk og vand)
3 dl piskefløde
100 g smuttede mandler
4 spsk flormelis
600 g kirsebærsauce

Opskriften er udarbejdet af Mette Helbæk

 

Opskrift og foto af Mette Helbæk, Din Baghave.

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.