Her er en moderne og lidt mere elaboreret version af de klassiske muslinger i hvidvin. Brug helst økologiske muslinger, og server fx retten med en Aalborg Dild Akvavit på siden.
Muslinger
- Varm olien op og lad grøntsagerne få lidt varme, skru helt op og kom muslinger sammen med hvidvin i gryden og læg låg på.
- Når muslingerne er begyndt at åbne sig, tages gryden af varmen, væden gemmes og muslingerne pilles ud af skallen.
- Vandet fra muslingerne sigtes og fløden tilsættes.
- Blandingen skummes med en stavblender og smages til med lidt Aalborg Dild Akvavit.
Brødcroutoner
- Brødskiverne rives i mindre stykker, stænkes med olie og salt, og bages i ovnen ved 175 grader.
Dildolie
- Dild hakkes groft i hånden og kommes i en blender.
- Olien varmes til ca. 60 grader og kommes i blenderen.
- Blend indtil dild og olie er helt fint blendet sammen.
- Lad olien trække i køleskabet et par timer. Olien sigtes gennem et klæde og er nu klar til brug.
Anretning
- Tag muslingerne og lidt af den cremede muslingesaft og lun den lidt ekstra i en lille gryde. Du kan spæde den op med små tern af sæsonens grøntsager, fx gulerødder i små tern, selleri, diverse krydderurter og lign.
- Muslingerne tages op og anrettes i varme dybe tallerkener.
- Top med brødcroutonerne, dildolien og til slut den cremede, skummende muslingesaft.
Læs hele artiklen