Muslinger

  1. Varm olien op og lad grøntsagerne få lidt varme, skru helt op og kom muslinger sammen med hvidvin i gryden og læg låg på.
  2. Når muslingerne er begyndt at åbne sig, tages gryden af varmen, væden gemmes og muslingerne pilles ud af skallen.
  3. Vandet fra muslingerne sigtes og fløden tilsættes.
  4. Blandingen skummes med en stavblender og smages til med lidt Aalborg Dild Akvavit.


Brødcroutoner

  1. Brødskiverne rives i mindre stykker, stænkes med olie og salt, og bages i ovnen ved 175 grader.


Dildolie

  1. Dild hakkes groft i hånden og kommes i en blender.
  2. Olien varmes til ca. 60 grader og kommes i blenderen.
  3. Blend indtil dild og olie er helt fint blendet sammen.
  4. Lad olien trække i køleskabet et par timer. Olien sigtes gennem et klæde og er nu klar til brug.


Anretning

  1. Tag muslingerne og lidt af den cremede muslingesaft og lun den lidt ekstra i en lille gryde. Du kan spæde den op med små tern af sæsonens grøntsager, fx gulerødder i små tern, selleri, diverse krydderurter og lign.
  2. Muslingerne tages op og anrettes i varme dybe tallerkener.
  3. Top med brødcroutonerne, dildolien og til slut den cremede, skummende muslingesaft.