Kartoffelterrin

Kategori: Hovedret, Tilbehør

Årstid: Alle

Kartoffelterrinen minder om den populære pommes anna, og på Frederiks Bastion, som vi har fået opskriften fra, serveres den fx som hovedretsgarniture til kalveculotte sammen med bagte rødbeder og ølskum.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i 1 mm tynde skiver
  2. Klar smørret, (det vil sige at du smelter smørret ved lav temperatur og undgår at tage det hvide bundfald med)
  3. Vend de tynde kartoffelskiver med smørret og det fint hakkede skalotteløg
  4. Læg dem i lag i en dyb bradepande
  5. Bag ved 180 grader i ca. 25 min. til du kan stikke en knivspids igennem
  6. Terrinen tages ud af ovnen og køles den ned med let pres på toppen
  7. Skær den ud i portionsstykker og server som tilbehør til fx kød

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 30 minutter

Samlet tid: 1 time

Antal: 15-20 couverter

Sværhedsgrad: Middel

  • 10 bagekartofler
  • 500g smør
  • 2 skalotteløg
  • Salt og peber

Opskriften er udarbejdet af Kenneth Ellegaard fra Frederiks Bastion

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.