Desserten kaldes også "Bondegården". Den laves som en klassisk creme caramel, som smages til med Aalborg Jubilæums Akvavit, som også sagtens kan serveres til retten i stedet for et glas dessertvin.
Lav kamille-honningeis og syltede tyttebær på forhånd (se nedenfor).
Creme
- I et vandbad på 65 grader piskes æggeblommer, vaniljestang og brun farin sammen til en let og luftig konsistens.
- Pisk fløden i en anden skål og vend den i blandingen.
- Smelt gelatinebladene i en lille gryde med resten af fløden og rør dem i blandingen.
- Smag cremen til med Aalborg Jubilæums Akvavit.
- Fordeles i dessertskåle og sættes på køl et par timer.
Kamille-honningis
- Vand, glukose, og sukker koges op.
- Der tilsættes kamille, vaniljestang og mælk og det bringes til kogepunktet.
- Tages fra varmen og honningen røres i.
- Gelantines udblødes i vand og røres i blandingen, alt køres gennem en sigte.
- Det køles ned og køres i en ismaskine som en sorbet.
Syltede tyttebær
- Sukkeret hældes over tyttebærene som står og trækker i køleskabet i to dage.
Anretning
- Cremen i dessertskålen pyntes med syltede tyttebær, ristede hele nødder og en kugle kamilleis.
Læs hele artiklen