Lav kamille-honningeis og syltede tyttebær på forhånd (se nedenfor).

Creme

  1. I et vandbad på 65 grader piskes æggeblommer, vaniljestang og brun farin sammen til en let og luftig konsistens.
  2. Pisk fløden i en anden skål og vend den i blandingen.
  3. Smelt gelatinebladene i en lille gryde med resten af fløden og rør dem i blandingen.
  4. Smag cremen til med Aalborg Jubilæums Akvavit.
  5. Fordeles i dessertskåle og sættes på køl et par timer.

Kamille-honningis

  1. Vand, glukose, og sukker koges op.
  2. Der tilsættes kamille, vaniljestang og mælk og det bringes til kogepunktet.
  3. Tages fra varmen og honningen røres i.
  4. Gelantines udblødes i vand og røres i blandingen, alt køres gennem en sigte.
  5. Det køles ned og køres i en ismaskine som en sorbet.

Syltede tyttebær

  1. Sukkeret hældes over tyttebærene som står og trækker i køleskabet i to dage.

Anretning

  1. Cremen i dessertskålen pyntes med syltede tyttebær, ristede hele nødder og en kugle kamilleis.