Forbered kammuslingerne

  1. Først skal kammuslingerne sukker-saltes. Drys dem på hver side med en smule salt og sukker.
  2. Opbevar på køl indtil de skal steges. Dette gøres mindst 1 time før servering, gerne dagen før.

 

Jordskokker

  1. Skræl jordskokkerne og skær dem i tern på max ½  x ½  x ½ cm. Jorskokker blive brune af kontakt med ilt efter de er skrællet, så hvis du ikke skal bruge dem med det samme, kan de skrællede jordskokker lægges i vand med eddike eller citronsaft indtil de skal bruges.
  2. Skræl og hak løget fint.
  3. Varm hønsefonden i en gryde.
  4. Svits løg og jordskokker i olie i en gryde til de begynder at se klare ud. De må ikke brune.
  5. Tilsæt ris og steg til de bliver klare i kanterne – ca. 2 minutter.
  6. Tilsæt vin og lad alkoholen koge væk – ca. 1 minut – under omrøring.
  7. Tilsæt fond lidt ad gangen mens der røres. Forlad ikke køkkenet!
  8. Det tager ca. 15-20 minutter at lave en risotto. Smag på risene – de skal have bid, men ikke være helt hårde i midten. Når risene er færdige, tjekkes konsistensen – den skal være som tynd havregrød.
  9. Tilsæt revet ost og smør (og evt. ramsløg) og rør sammen.
  10. Hvis risottoen er for flydende, lader du den stå og sætte sig et par minutter.
     

Kammuslinger

  1. Steg kammuslingerne i olie på en meget varm pande. Ca. 1½ minut på hver side.
  2. Anret risottoen i dybe tallerkner med kammuslinger over og pynt evt. med kørvel og rå fintsnittet jordskok.