Bær

  • Ordn bærene

Hvid chokoladeganache

  • Kog fløden op og lad den koge i et minut. Hæld den kogende fløde ud over chokoladen i en dyb skål.
  • Når chokoladeblandingen nærmer sig ”fingertemperatur” tilsættes smørret i terninger.
  • Pisk massen let igennem indtil smørret er smeltet og lad det stå på køl – gerne natten over.
  • Inden servering piskes massen, med en håndmixer til en fed, cremet konsistens er opnået.

Mørke chokoladetrøfler

  • Kog fløde og honning op. Hæld hen over chokoladen.
  • Lad det hvile et minut og rør det derefter sammen. Køl til stuetemperatur og tilsæt det bløde smør.
  • Blend det hele godt igennem med en stavblender og hæld det i små forme. Lad trøflerne køle minimum 6 timer.
  • Tag dem ude og vend dem i kakaopulver lige inden servering.

Chokoladekrystaller

  • Vand og sukker koges til en sirupsagtig konsistens. Må ikke blive alt for tykt.
  • Når konsistensen er passende hældes sukkerlagen ud over chokoladen i en skål, og der piskes med et piskeris til der opstår fine, små chokoladekrystaller. Krystallerne kan opbevares i evigheder i en kagedåse.

Anretning

  • Placer en pæn portion hvid ganache i bunden af en stor, hvid tallerken.
  • Pynt med så mange bær som appetitten og lysten kan bære. Ind imellem bærrene placeres små trøfler og chokoladekrystaller.
  • Pynt eventuelt med lidt frisk mynte eller andet grønt