Hvordan får man flæskesværen sprød? Tja, hvis man bare giver flæskestegen lang tid nok i ovnen, så skal sværen nok blive sprød til sidst – men lader man den stege for længe, bliver kødet til gengæld tørt. Her er opskriften på, hvordan man laver en perfekt tilberedt flæskesteg med knasende sprød svær.
- Start med at undersøge, om kødet er ridset ordentligt. Alle ridserne skal gå helt igennem svær og fedt, men ikke ned i kødet.
- Læg stegen med sværen nedad i et fad med kogende vand for at opbløde sværen. Stil fadet et lunt sted i en halv times tid.
- Sæt ovnen på 200 grader – eller lidt mere, hvis du ikke har en varmluftovn.
- Gnid sværen med masser af salt. Vær rundhåndet, da saltet er med til at udtørre sværen, så den bliver sprød. Sørg for at komme godt ned i alle riller.
- Læg flæskestegen i et ildfast fad med lidt vand i bunden til at opsamle stegeskyen.
- Sæt stegen i ovnen. Sørg for, at den står plant i ovnen, så varmen bliver jævnt fordelt over hele overfladen. Hvis stegen er lidt skæv, så sæt et løg eller lignende under, så den bliver plan.
- Hvis du vil være sikker på, at kødet bliver saftigt, så brug et stegetermometer og lad stegen stå i ovnen, til centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med stegen undervejs, så sværen ikke bliver for mørk.
- Tag stegen ud, når den er færdig og lad den hvile utildækket på en rist i en halv times tid, inden den skæres i skiver.
Læs hele artiklen