1. Start med at undersøge, om kødet er ridset ordentligt. Alle ridserne skal gå helt igennem svær og fedt, men ikke ned i kødet.
  2. Læg stegen med sværen nedad i et fad med kogende vand for at opbløde sværen. Stil fadet et lunt sted i en halv times tid.
  3. Sæt ovnen på 200 grader – eller lidt mere, hvis du ikke har en varmluftovn.
  4. Gnid sværen med masser af salt. Vær rundhåndet, da saltet er med til at udtørre sværen, så den bliver sprød. Sørg for at komme godt ned i alle riller.
  5. Læg flæskestegen i et ildfast fad med lidt vand i bunden til at opsamle stegeskyen.
  6. Sæt stegen i ovnen. Sørg for, at den står plant i ovnen, så varmen bliver jævnt fordelt over hele overfladen. Hvis stegen er lidt skæv, så sæt et løg eller lignende under, så den bliver plan.
  7. Hvis du vil være sikker på, at kødet bliver saftigt, så brug et stegetermometer og lad stegen stå i ovnen, til centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med stegen undervejs, så sværen ikke bliver for mørk.
  8. Tag stegen ud, når den er færdig og lad den hvile utildækket på en rist i en halv times tid, inden den skæres i skiver.