Retten er perfekt som en lille forret med et stykke stegt hvid fisk, f.eks. et flot stykke kulmule, der saltes på begge sider og steges i lidt olivenolie ved middelvarme på skindsiden indtil den næsten er færdig – lige inden kødet går fra lyserødt til hvidt. Så en klat smør på panden, og glasér fisken ved hele tiden at hælde smeltet smør over fisken i 1-2 minutter. Servér med skindsiden op og en lille smule af stegesmøret på toppen.
Opskriften har vi fået af Rasmus Dalsgaard, som er manden bag de to blogs Maden på bordet på Spiseliv og Godt Sulten. Han er desuden manden bag kogebogen Grønne Sager, der udkom i 2008 på Nyt Nordisk Forlag.
- Skær fennikel i meget tynde skiver, helst på en mandolin eller meget omhyggeligt med en stor, skarp kniv. Lav lange strimler af de to slags citrusskal med et juliennejern. Rør en vinaigrette sammen af olivenolie, citronsaft, gin, havsalt og peber.
- Vend det hele omhyggeligt sammen og drys med plukket citrontimian.
Læs hele artiklen