1. Varm olien op til 55 grader og blend den så med dilden
  2. Lad maskinen køre et godt stykke tid for at få den grønne farve (klorofylen) ud af dilden. Temperaturen er vigtig. Hvis farven bliver lys grøn, har olien været for kold. Hvis den bliver armygrøn, har den været for varm.
  3. Olien sigtes til sidst og stilles til afkøling.
  4. Mayonnaisen kan røres på maskine, elpisker eller med piskeris og armmuskler. Læg æggeblommerne op i en skål med lidt salt og pisk, til de er helt stive og hvide.
  5. Herefter tilsættes den grønne dildolie under omrøring lidt efter lidt. Bliv ved med at tilsætte olie, indtil mayoen er så fast, som du vil have den.
  6. Smag til med eddike eller citron og lidt peber, gerne hvid.
  7. Skær den nederste trevlede del af aspargeserne og skræl dem. Gem i fryseren til en gang aspargessuppe en anden god gang. Kog aspargesene i letsaltet vand til de er al dente (knapt møre) og køl dem straks ned i koldt vand. Lad dem afdryppe og flæk dem på langs.
  8. Tag en stor skål med isterninger, drys en lille håndfuld salt ud over, sæt en mindre skål heri (gerne af metal) og hæld dine rejer op i den. Så holder de sig kølige gennem en hel aftens smovseri.
  9. Det hele serveres i skåle og fade og der serveres et godt brød til.
  10. Brug skylleskåle med vand og en skive citron til snaskede fingre.