Crudo - fisk med lime og friske krydderurter

Kategori: Forret, Frokost

Årstid: Forår, Sommer

Acquamarinas køkkenchef, John Leslye, stammer fra Chile, men har nu i mange år slået sine folder i italienske køkkener. Denne ret har dog særdeles tydelig inspiration fra Sydamerika. De primære smagsgivere, lime og koriander, giver den klassiske ceviche-smag, som alle sydamerikafarende kender.

Retten kræver, du er gode venner med din fiskehandler og derfor kan få helt frisk fisk. Det er en kunst i sig selv. Men er fisken først i hus er forretten til gengæld klar på et splitsekund.

 

1. Skær laks og helleflynder i små, mundrette bidder

2. Skær løg, chili og æble i helt tynde skiver - brug din skarpeste kniv eller helst en mandolin

3. Skrab kernerne ud af granatæblet

4. Fordel fiskebidder, løg, chili, æble og granatæblekerner på fire tallerkener eller et fad. Dryp med olivenolie og godt med limesaft. Kværn lidt salt og peber ud over retten og pynt med basilikum og koriander.

Se flere opskrifter »

Samlet tid: Ca. 10 minutter

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Nem

200 g. meget frisk laks

200 g. meget frisk helleflynder

1 granatæble

1/2 løg

1 sød rød chili

1/2 æble

Saft af 2 limefrugter

Olivenolie

Salt og peber

Frisk basilikum

Frisk koriander

Opskriften er udarbejdet af John Leslye fra

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.