Caesar-agtig salat

Kategori: Forret, Frokost

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Klassikeren Caesar salat er altid god, og der findes utallige variationer over opskriften. Denne version har jeg valgt at kalde Caesar-agtig, da den på ingen måde er en “ægte” Caesar salad, men alligevel kan lidt det samme.

1. Rør æggeblommer sammen med sennep og tilsæt begge olier gradvist (først den ene, så den anden – rækkefølgen er ligegyldig). Dette er sådan set en mayonnaise, så kom kun lidt olie i ad gangen mens du pisker, og lad al olien blive absorberet, før du tilsætter mere.

2. Tilsæt eddike og smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

3. Riv brødet i rustikke, mundrette bidder og læg dem på bagepapir på en bageplade. Vend brødet med knust hvidløg, salt og 2 spsk. olie. Bag sprøde i ovnen ved 200 gr. i 7 minutter. Tag dem ud og lad dem køle på et stykke køkkenrulle.

4. Vask og tør salaten grundigt. Vend salaten med dressingen og revet parmesan eller grana. Drys croutoner over og servér.

Bonus-info: Hvis du vil gøre salaten mere substantiel kan du servere grillet kyllingebryst, laks eller tynde skiver roastbeef eller flanksteak til.

Se flere opskrifter »

Samlet tid: 20 minutter

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Nem

250 g. romaine eller hjertesalat
40 g. friskrevet parmesan eller grana

Dressing
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk. dijonsennep
½ dl. neutral olie, f.eks. raps
½ dl. olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 knsp. fint salt
Sort peber

Hvidløgscroutoner
½ flute eller 2 tykke skiver rustikt hvedebrød
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1/4 tsk. fint salt

Opskriften er udarbejdet af Mira Arkin

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.