Braiserede kalvehaler

  1. Vend kalvehalerne i lidt mel, og brun dem derpå grundigt på en pande i lidt olie, og krydr med salt og peber. Sæt kalvehalerne på parade i en bradepande.
  2. Rens løg og gulerødder, og skær dem i grove stykker. Brun også grønsagerne på panden, og kom dem herefter i bradepanden til kalvehalerne.
  3. Tilsæt øl, vand, timian og laurbærblade, og krydr med lidt ekstra salt og peber. Dæk så bradepanden tæt til med alufolie, og sæt den i ovnen. Braiser halerne ved 150° i 1½-2 timer, indtil de er helt møre, og kødet slipper benene. Husk at vende halerne en gang imellem, mens de braiserer.
  4. Tag kalvehalerne ud af ovnen, og hæld bouillonen fra halerne over i en lille gryde. Kog bouillonen op, og skum den af for urenheder, og kog den ind til en passende intensitet. Smag bouillonen til med salt, peber og måske lidt æbleeddike.
  5. Kom kalvehaler og grønsager tilbage i bouillonen, og varm dem igennem, og server hele herligheden med de kogte perlebyg med krydderurter. Giv desuden godt brød til, som du og dine medspisende kan søbe al den gode, kraftfulde kalvehalebouillon op med.


Perlebyg med krydderurter

  1. Skyl perlebyggen i koldt vand, kom den i en gryde, og kom friskt vand eller evt. bouillon på.
  2. Bring perlebyggen i kog, skum af for hvidt skum på toppen, og kog kornene i ca. 20 min., til de er møre, og tag herefter gryden af varmen, og lad kornene trække i 5-10 min. i gryden under låg.
  3. Smag byggen til med salt, peber og æbleeddike, og vend med masser af grofthakkede krydderurter. Server med det samme.