Jordskokker er meget moderne som alternativ til kartofler, og de bagte jordskokker passer godt som tilbehør til både kød og fisk.
Opskriften har vi fået af Rasmus Dalsgaard, som er manden bag de to blogs Maden på bordet på Spiseliv og Godt Sulten. Han er desuden manden bag kogebogen Grønne Sager, der udkom i 2008 på Nyt Nordisk Forlag.
- Skyl og børst jordskokkerne fri for jord. Hak hvidløget fint og bland det i en skål eller plastpose med en fem-seks spiseskefulde olivenolie og lidt friskplukket timianblade. Kom jordskokkerne i skålen eller posen og bland godt, så de alle bliver dækket med hvidløgs/timianolien.
- Spred ud på en bageplade, krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Bag ved 200 grader i 15-30 minutter.
- Jeg kan godt lide, at de bliver helt bløde inden i og giver dem derfor 30 minutter. Foretrækker du, at der er lidt bid, så tjek dem med en lille kniv efter et kvarterstid.
Læs hele artiklen