Æblekompot med vanilje

Kategori: Dessert, Sødt, Morgenmad, Tilbehør

Årstid: Efterår, Vinter

Æblekompotten kan bruges i morgengrøden eller serveres med makronrasp og flødeskum som en gammeldags æblekage.

  1. Skræl æblerne og fjern kernehuset
  2. Skær dem i grove stykker
  3. Put æbler, et par skefulde sukker og den flækkede vaniljestang i en gryde med lidt vand i bunden
  4. Kog op og lad det simre til æblerne er helt møre og vandet kogt væk. Hold øje med, at det ikke brænder på
  5. Smag til med yderligere sukker hvis nødvendigt. Mængden af sukker afhænger helt af æblernes sødme

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 45 minutter

Samlet tid: 20 minutter

Antal: 1 glas på ca. 300 ml.

Sværhedsgrad: Nem

8 æbler
En vaniljestang
Sukker

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.