Gustav Wieds Vinstue

Gustav Wieds Vinstue

Hersegade 11 | 4000
Sabina
Spiseliv.dk
Profil

Værtshus for øl entusiaster

Pris
Åbningstider

Mandag-onsdag: kl. 12-22
Torsdag: kl. 12-24
Fredag-lørdag: kl. 11-02
Lukket søndag

 

Dette stemningsfyldte værtshus i Roskilde er opkaldt efter forfatteren og samfundsrevseren Gustav Wied, som var et af Roskildes kendte bysbørn. Her afholder Gustav Wied Selskabet sine årlige sammenkomster, hvor de hylder den store digters minde.

Vinstuen har speciale i øl og der er et overvældende udvalg af kvalitets øl fra både lokalområdet og hele verden. Udvalget skifter jævnligt, men der er altid trappiste øl, engelske kvalitets øl og meget andet spændende at vælge imellem. Derfor frekventeres vinstuen jævnligt af den lokale afdeling af foreningen Danske Ølentusiaster. Og så er det tilladt at ryge på Gustav Wieds Vinstue, hvilket selvfølgelig også er den del af tiltrækningen for mange.

Udover fans af Gustav Wied kommer også en masse lokale stamkunder – ikke mindst for at spille det midtsjællandske kortspil Sjavs, som dyrkes i Roskilde og tages meget alvorligt. Hvert år er vinstuen vært ved det årlige lokalmesterskab i Sjavs. For de der interesserer sig for andre sportsgrene, er der billard i kælderen der arrangeres flere fodboldture og andre hyggelige tiltag.