Picture

Antiristorante L’Altro går helt Vegetalian

Der bliver fejret hele 2 ting til dette års Cookng-festival på L’Altro: først og fremmest hylder køkkenet Italiens solmodne grøntsager ved at servere en fuldt ud vegetarisk menu med elementer som byg, fennikel, gulerod, økologisk burrata-ost, aubergine og pære. Og så er det i disse dage et år siden at Valerio Marandola og Marcello Rosato overtog restauranten fra dens tidligere ejer, Elvio Milleri. Valerio og Marcello havde allerede en fortid på restauranten og fortsætter stedets fokus på god smag og ’rigtige’ italienske traditioner, dog tilføjet et nyt, moderne twist. Og den vegetariske syv-retters menu er helt på linje med det solmodne køkken, som Italien i denne måned kan præstere, og hvor man især sydpå næsten kun lever af grøntsager og frugter om sommeren.

Her er menuen, som koster 395kr og serveres fra den 18-26 august:

Byg – fennikel – agurk
Zucchini – mælk – mynte
Gulerod! Gulerod! Gulerod!
Økologisk burrata-ost – oliven – baslikum
Ravioli – rødbede – dild
Aubergine – tomat – parmesanost
Pære – rødvin - zabaione

 

Picture

Cock's & Cows og den byggevenlige burger

Pil selv kødet fra ribbene og tilsæt masser af økologiske grøntsager til Cocks & Cows særlige burger, der kun serveres i løbet af Copenhagen Cooking. Cocks & Cows har imponeret mange med deres lækre burgere, og stedet fejrer burgerkærligheden ved at lave et byggesæt, så du selv kan sammensætte burgeren. Barbequekødet har simret i timevis i bedste pulled pork-stil, og til burgeren er der selvfølgelig et hav af mayo, dressinger og salsas, samt øko-fritter, som stedet har arbejdet hårdt på at perfektionere. Det betyder at burgeren er gennemgående økologisk, for bollen er bagt på økologisk mel, og hele herligheden kan skylles ned med en Aperol Spritz. Er der endnu plads i maven serverer Cocks & Cows en trifli på danske bær som dessert, der indgår i menuen. Denne oplevelse udfolder sig desuden under temaet ’Breaking the New’, hvor nye, udfordrende måder at spise udforskes. Burgeroplevelsen serveres fra den 18-27 august og koster 259kr. 
 

Picture

Helstegt okse hos ... Peder Oxe

Det er efterhånden blevet en tilbagevendende tradition at restaurant Peder Oxe rykker ud på selve Gråbrødre Torv og steger en hel okse på spyd til de ventende gæster. At helstege en kæmpe okse er selvfølgelig ikke noget, der lige klares på et par timer, så kokkene begynder allerede aftenen inden, hvor grisen sættes på spydet og stegningen begynder. Næste dag kan gæsterne så få saftig og lækker oksesteg til frokost, serveret med økologisk salat, brød og smør. Det er en ældgammel traditon at servere helstegt okse til store begivenheder i København, for eksempel blev byens befolkning netop forkælet med denne spise til Christian den Fjerdes kroning i 1596. Gråbrødre Torv har i øvrigt en stærk forbindelse med Christian den 4. Det var nemlig på dette torv, at den gård, hvor kongens datter Leonora Christina og hendes mand Corfitz Ulfeldt, lå. Gården er senere blev jævnet med jorden, og man rejste en skamstøtte her over Corfitz, da manden blev udråbt som landsforræder for at stå ledtog i ledtog med svenskerne under svenskekrigene. Kødet kan nydes den 19 august fra kl 11.30-15 og koster 95kr.
 

Picture

Krig mellem William og Safi i det afghanske køkkens navn

Hvad spiser man egentlig i Afghanistan, og hvordan smager maden? Det vil gæsterne til denne ’krigsførelse’ mellem William Milsted og Enayatullah Safi opleve, når køkkenet bliver omdannet til en krigszone, hvor krydderier bruges som ammunition. 6 retter vil man kunne nyde, som alle er fulde af kærlighed og passion for det afghanske køkken, og en del af eventens pris vil gå til foreningen DARIO, der bekæmper analfabetisme i Afghanistan og hjælper landets børn til en bedre fremtid. Gæsterne vil 2 døgn før eventen få anvist stedets geografiske position, for William har lang erfaring med underholdende pop-up-restauranter, ligesom han til daglig driver restaurant Baglokalet på Amager. Safi er vokset op med afghansk mad og driver til daglig restaurantkæden Dhaba, som laver indisk streetfood. Dette 'battle' kan opleves fra den 18-20 august og koster 350kr. 
 

Picture

The Last Party på Musling Bistro

Israels Plads er grundet de summende Torvehaller et af byens epicentre for gode råvarer og spændende restauranter, og for et par år siden åbnede den længe ventede Musling så på hjørnet af pladsen, hvor dansken kunne stifte bekendtskab med fisk, skaldyr og bugnende grøntsagsretter i kreative serveringer. Det var dengang protein- og bøfbølgen var på sit højeste, men på trods deraf er mange gæster jublende lykkelige for Musling, der også serverer en gedigen morgenmad, og har et tydeligt bæredygtigt tilsnit i sin filosofi. Sidstnævnte værdi er i højsædet når stjernekokken Mads Refslund kommer forbi Musling i anledningen af Copenhagen Cooking og laver den ultimative casual dining-oplevelse i samarbejde med restaurantens øvrige team. Fokus vil være at lave lækker mad ud af rester, og til maden vil der blive serveret vine uden kemikalier. Middagen vil blive serveret den 22 august fra kl 17-20 til en pris af 400kr (ex. drikkevarer), og bagefter vil der være liv i baren.
 

Picture

Herslev Bryghus møder det danske køkken hos Bøf

Skal man være bange for en spontangæret øl? Naturligvis ikke, og trenden med den ’vild øl’ er kæmpestor herhjemme, hvor bryghuse som Herslev Bryghus eksperimenterer på livet løs. En god øl skal selvfølgelig serveres med følelse, og det gør den i anledning af Copenhagen Cooking, hvor BØF og Herslev Bryghus slår pjalterne sammen og laver mad og øl, der matcher perfekt. Minimum 4 boblende øl vil blive serveret i løbet af aftenen, hvoraf nogle vil være helt simple, andre fulde af power, mens nogle af dem netop vil være spontangærede. Glæd dig til oplevelsen, hvor maden laves af friske råvarer i sæson. Aftenen vil vise dig hvor langt fremme Danmark er med udviklingen indenfor spændende øltyper. Hvem ved, måske du efter denne aften aldrig mere får lyst til at købe udenlandsk øl igen? Aftenen løbe ad stablen den 18 -27 august og middagen koster 295kr.