Picture

O Tempo - hjemmelavet brasiliansk

 I juli måned 2014 åbnede 53 årige Jacira Mariete sin egen lille restaurant midt under den danske hedebølge med sang og dans, og da festlighederne havde lagt sig, begyndte det hårde arbejde. Jacita fortæller selv:”Nu havde jeg boet i 30 år i Danmark og arbejdet på forskellige restauranter, og kunne ikke vente længere. Nu måtte det ske: København skulle have sig en brasiliansk restaurant med enkel og hjemmelavet mad. Jeg ville vise danskerne, at Brasilien er mere og andet end fodbold og samba – at vi har en utrolig historie, der også afspejler sig i vores mad. Jeg kommer selv fra Salvador i nordøst, hvor der har været en sammensmeltning af afrikanske og indfødte retter, mens maden i vest er inspireret af indianerne i Amazonas. Her på O Tempo serverer vi smagfulde afro-brasilianske klassikere som den berømte fiskesuppe La Moqueca med rokkevinge og bønnegryden Feijoada, der stammer fra slavetiden og hos os serveres med oksekød og pølser. Prøv også vores Bahia Mix på aromatisk palmeolie, okra og rejer.” Allergikere kan desuden trygt spise hos Jacita, da megen af hendes mad er gluten og laktosefri.

Picture

Llama - Sydamerikansk med Nordisk inspiration

Cofoco-kædens antenner er konstant ude og opfange nye trends, og de reagerede i foråret på den sydamerikanske tendens ved at åbne deres 'Restaurante Sudamericano', der favner hele verdensdelen fra Lima i Peru til Bolivia, Equador, Chile og Mexico med respekt for de nordiske rødder og råvarer. Restauranten er indrettet i samarbejde med Bjarke Ingels Group, og tilsnittet er kreativt både på menukortet og i interiøret: på hele 700 kvadratmeter kan man over et farverigt klinkegulv og i dæmpet belysning nyde retter der både forener det sprøde mexicanske med det citrusfyldige chilenske og det landlige Perus bondekøkken med afstikkere til asiatisk indvandring: prøv for eksempel Tacos med sandart ceviche og guacamole, padron peber med miso yoghurt og saltet, rå okse med sprøde quinoa og soya tabioka.  

Lækkerier - Cafehygge med chilensk og dansk bagværk

John Leslye har en fortid som først kok i fiskepartiet på Era Ora og siden chefkok på den italienske fiskerestaurant Acquamarina i Borgergade, men John er rent faktisk 100% chilener og yderst stolt af sine gastronomiske rødder. I 2012 valgte han at sige farvel til rollen som chefkok og købte selv et lokale længere nede ad Borgergade sammen med sin partner Kristian Junge. Stedet blev til den hyggelige og afslappede café ”Lækkerier” med økologisk tilsnit, hvor John bager alskens kager baseret på chilenske opskrifter og gerne ledsager dem med chilensk chancaca limonade. Han laver ikke traditionel chilensk mad men kombinerer i stedet det danske og det chilenske – et stort hit er for eksempel hans chilenske kyllingemousse og en omgang superfrisk ceviche på rugbrød, og når det er koldt valfarter folk til Johns køkken for at varme sig på hans majssuppe. Lækkerier har for nylig åbnet en 'lillebror' ved samme navn i Vedbækgade på Nørrebro.